7. maj 2021 - 12:44

App linkNu på Google Play

Færdselsstyrelsens vejsidekontrol sker nu med blå blink

Færdselsstyrelsens vejsidekontrol sker nu med blå blink

Foto: Kim Garde Hald

7. maj 2021 - 12:44

Transportministeren er i dag med Færdselsstyrelsen på vejsidesyn, hvor tunge køretøjer kontrolleres for sikkerhedskritiske- og miljømæssige fejl. Fra i dag har Færdselsstyrelsen fået nyt redskab til arbejdet, nemlig blå blink på styrelsens bil.

 

Det skriver Færdselsstyrelsen i en pressemeddelelse.

 

Siden september 2020 har Færdselsstyrelsen på egen hånd kunnet vinke lastbiler og andre tunge køretøjer ind til vejsidesyn for at kontrollere deres sikkerheds- og miljømæssige stand.

 

Indtil da blev vejsidesynet alene afviklet i samarbejde med politiet.

 

Fra og med i dag har styrelsen endnu et værktøj; der er nemlig kommet blå blink på en af styrelsens biler.

 

- Vejsidesynet er med til at sikre, at der ikke kører farlige lastbiler rundt med fejl og mangler, der potentielt kan skabe farlige situationer i trafikken. Det er en vigtig opgave, Færdselsstyrelsen løfter og der skal tjekkes mere end 5000 lastbiler om året, så de har brug for alle de redskaber, de kan få, for at gøre vejsidesynene hurtige og effektive. De blå blink på bilen er med til at vise, at her kommer en ansvarshavende myndighed, som lastbilerne skal stoppe for, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Transportministeren er fredag morgen med på de første ture med blå blink, hvor styrelsen også benytter den såkaldte vinkeret. Her er ministeren med til at vinke lastbiler ind til siden og gennemføre vejsidesyn.

 

I første omgang kører Færdselsstyrelsen med blå blink på en forsøgsordning, som skal evalueres efter seks måneder.

 

100 lastbiler må ikke køre videre

 

Alle medlemslande i EU er forpligtet til at gennemføre vejsidesyn på et antal køretøjer, der svarer til fem procent af de registrerede tunge køretøjer i landet. Vejsidesynet omfatter dog både danske og udenlandske køretøjer.

 

I Danmark svarer det til, at Færdselsstyrelsen skal kontrollere 5.233 køretøjer – og det antal forventer styrelsen at nå i 2021.

- Vores kontrollører ser rigtig mange køretøjer hvert år og er på den måde med til at gøre vejene så sikre som muligt for alle at færdes på. De gør det godt. Og med både vinkeret og nu også blå blink, har de fået endnu bedre værktøjer til at løse opgaven så effektivt som muligt, siger direktør i Færdselsstyrelsen, Stefan Søsted.

 

I 2020 kontrollerede Færdselsstyrelsen 4.592 køretøjer ved vejsidesyn, hvor 106 af dem blev pålagt begrænsning af brug af lastbilen eller fik et direkte kørselsforbud.

Fakta:

Færdselsstyrelsen skal ved vejsidesyn kontrollere 5.233 tunge, danske og udenlandske køretøjer om året for sikkerhedskritiske fejl og mangler. Det svarer til fem procent af de registrerede køretøjer i Danmark.

 

Styrelsen fik fra 20. september 2020 ret til på egen hånd at vinke køretøjer ind til vejsidesyn – den såkaldte vinkeret. Indtil da blev vejsidesyn alene gennemført i samarbejde med politiet. Færdselsstyrelsen samarbejder fortsat i høj grad med politiet om vejsidesyn.

 

Fra maj 2021 og seks måneder frem er én af Færdselsstyrelsens seks biler til vejsidesyn på forsøgsbasis udstyret med blå blink. Efter de seks måneder skal ordningen evalueres.

Læst i alt:

1547 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger