15. august 2018 - 13:01

App linkNu på Google Play

Fandt 1200 kg hash i lastbil

15. august 2018 - 13:01

Der var ikke kun meloner og æbler med i en spansk lastbil, der blev standset af politiet den 26. juli på en vej i Odense. I alt 1200 kilo hash lå der gemt mellem frugterne bag i lastbilen. Betjente fra Særlig Efterforskning Vest, der arbejder med organiseret kriminalitet i Vestdanmark, lå på lur, da lastbilen kom til Fyn med den særprægede last. Her anholdt betjentene to mænd fra Spanien og en rumænsk kvinde. De har siden siddet varetægtsfængslet.

 

I går anholdt Særlig Efterforskning Vest så en 56-årig mand fra Sjælland i en udløber af samme store narkosag. Han fremstilles i dag kl. 9.00 i grundlovsforhør i Retten i Aarhus, sigtet for at have indsmuglet 1600 kilo hash fra Spanien til Danmark tilbage i februar. Halvdelen af den indsmuglede hash beslaglagde politiet senere på en adresse i Arden i Himmerland.

Smugleriet er ifølge sigtelsen sket i samarbejde med de to spaniere, der nu både er sigtet for episoden på Fyn og for indsmuglingen af de 1600 kilo hash i februar.

 

Anholdelsen af den 56-årige mand i går skete efter, at Særlig Efterforskning Vest med assistance fra Særlig Efterforskning Øst, i en koordineret aktion ransagede en række huse i Nordjylland, på Fyn og på Midt- og Vestsjælland. I forbindelse med ransagningerne blev der beslaglagt 10 kg skunk, 7,5 kilo hash og 260.000 kroner i kontanter.

 

»Aktionen i går er et led i efterforskningen af en større narkosag, hvor der er smuglet store mængder hash til landet, som skulle sælges på gaden. Vi fortsætter efterforskningen og udelukker ikke yderligere anholdelser i sagen,« siger leder af Særlig Efterforskning Vest, politiinspektør Brian Olsen.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre til grundlovsforhøret, og Særlig Efterforskning Vest ønsker derfor ikke at oplyse yderligere i sagen.

Læst i alt:

2284 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger