FDL, Frie Danske Lastbilvognmænd

12. september 2016 - 15:01

App linkNu på Google Play

Vognmanden

FDL: Fokus på seler og mobiltelefoner

12. september 2016 - 15:01

Med en ny fælles-koordineret sikkerheds- og mobiltelefonkontrol i hele uge 37 opfordrer FDL, Frie Danske Lastbilvognmænd, til sikker kørsel:

 

For i hele uge 37 vil der foregå denne kontrol, som i øvrigt indgår i rækken af de fælleseuropæiske færdselskontroller, der arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL.

 

Analyser af ulykker viser ikke overraskende, at anvendelse af sikkerhedssele er et meget effektivt værn mod at komme til skade eller dø ved en trafikulykke. Brugen af sikkerhedssele reducerer således sandsynligheden for, som bilist, at blive dræbt i et uheld falder til hele 50 procent.

 

Risikoen for at blive involveret i en trafikulykke ved at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen er op til fire gange højere end ved ikke at bruge telefonen. Derfor er det også en vigtig opgave for politiet, at sætte fokus på disse områder, fastslår centerchef Erik Terp Jensen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Nu er det jo ingen hemmelighed, at der ofte er problemer med både brugen af håndholdt mobil og manglende brug af sikkerhedsseler. Der kører faktisk masser af bilister, også chauffører, rundt uden sikkerhedssele, og det står værre til med hensyn til brugen af håndholdte mobiltelefoner.

 

FDL kan kun opfordre vognmænd og chauffører til at tænke positivt og dermed være med til at fremme sikkerheden. Det er trods alt ikke så slemt at bruge sikkerhedssele og en skønne dag får vi vel lært, at det er for dumt, og risikofyldt, at tale i håndholdt mobiltelefon.

Læst i alt:

36 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger