1. august 2022 - 08:25

App linkNu på Google Play

Fem kilometer sekssporet motorvej på Fyn er klar til brug

Fem kilometer sekssporet motorvej på Fyn er klar til brug

1. august 2022 - 08:25

Vejdirektoratet er snart klar til at aflevere cirka fem kilometer sekssporet motorvej til trafikanterne på Fyn – og det endda før tid. Der er blevet arbejdet på højtryk med sideudvidelse af Fynske Motorvej mellem Nørre Aaby og Gribsvad og senest med udlægning af asfalt på motorvejen over Vestfyn.

Store gravemaskiner og masser af lastbiler er et hverdagssyn, som har mødt tusindvis af trafikanter på Fynske Motorvej i ganske lang tid.

Mellem Ejby (frakørsel 56) og Nørre Aaby (frakørsel 57) er det syn snart fortid. Her står en mere klimavenlig asfalt og de hvide såkaldte longdot-striber, der er lettere at se i mørkt og vådt føre, i kontrast til hinanden, og strækningen er klar i seks spor og med en god kørekomfort til at tage imod de mange trafikanter, der hver dag tager turen på tværs af Fyn.


Færdiggørelsen af de fem kilometer motorvej sker etapevis. De vestgående spor er taget i brug for nogle dage siden, mens de østgående spor bliver helt klar i begyndelsen af september, hvor den nye, færdige delstrækning bliver åbnet med en hastighed på 130 km/t.

Senior projektleder Mike Boesen siger:


- Vi vælger at frigive sporerne i takt med, at de er klar til trafikanterne. Derfor kan vi heller ikke åbne alle seks spor på én gang. Vi begyndte med at åbne de vestgående spor. Derefter følger de østgående spor om en måneds tid.

 

Over Vestfyn har udbygningen af motorvejen været inddelt i tre etaper, som begyndte med etapen mellem Middelfart og Nørre Aaby i perioden fra 2012 til 2015. Derefter rykkede anlægsarbejderne mod øst til strækningen mellem Odense V til Gribsvad, som gik i gang i foråret 2019, mens selve udbygningen var færdig i december 2020. I sommeren 2021 kom det sidste slidlag på.

 

På den sidste etape, hvor arbejdet lige nu står på mellem Nørre Aaby og Gribsvad, er Vejdirektoratet snart klar til at aflevere knap halvdelen af strækningen. Den resterende del bliver færdig omkring årsskiftet, og så kommer det sidste slidlag på i sommeren 2023

Læst i alt:

1739 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke