10. juni 2020 - 01:46

App linkNu på Google Play

Fik ”dummebøde” under service på lastbil

Fik ”dummebøde” under service på lastbil

10. juni 2020 - 01:46

Rasmus Haargaard

Da Morten Mejdal, tekniker ved LMR Service, onsdag 6. maj pakkede værktøjskassen sammen efter en veloverstået serviceopgave, var der en uventet – og uvelkommen – hilsen til ham i forruden på servicebilen.

 

En parkeringsbøde på 795 kroner var få minutter forinden blevet udstukket til ham, mens han var beskæftiget i førerhuset på den lastbil, som han arbejdede i. På parkeringsanlægget er der nemlig forbudt for køretøjer under 3500 kg.

 

Stedet var OK’s truckanlæg på Centervej i Køge – ved Skandinavisk Transport Center – og Morten Mejdals servicebil holdt parkeret i en af de skrå lastbilbåse lige bag den trækker, som han arbejdede på.

 

»Vi har på intet tidspunkt benægtet, at bilen har holdt der. Men der var ikke tale om en almindelig parkering, men om at vi holdt det i arbejdsøjemed for at arbejde på den lastbil, som vi holdt lige bagved,« siger Morten Mejdal til Lastbil Magasinet.

Fra ca. 8.15 til omkring middag havde Morten Mejdal arbejdet med at montere et flådestyringssystem i lastbilen. Og p-bøden blev udstedt, efter at bilen angiveligt var observeret ”uden aktivitet” imellem kl. 11.51 og 11.56.

 

Morten Mejdal har brugt området i omkring 20 år som mobil servicetekniker på lastbiler. Han kører ud og installerer og udfører service på bl.a. flådestyringssystemer, kameraer og radioudstyr. Han har aldrig oplevet noget lignende i Køge eller hørt om tilsvarende.

 

»Vi er selvfølgelig irriterede over at skulle betale bøden. Vi har brugt stedet mange gange, og der har aldrig været nogen problemer. Det er dejligt nemt at komme til og et godt sted at mødes, så chaufføren kan holde hvil, mens vi arbejder i førerhuset, og de skal ikke bruge tid på at køre til og fra et værksted.«

Morten Mejdal fik fat i p-vagten og forklarede, at der ikke var tale om en normal parkering, men at han arbejdede på den lastbil, der holdt i samme bås.

 

»Jeg fik at vide, at de ikke selv måtte annullere en udstedt bøde, og at jeg i stedet skulle ringe til parkeringsfirmaet. Det gjorde jeg så – og fik besked på at sende en mail,« forklarer Morten Mejdal.

 

Firmaet, der har kontrolopgaven på stedet – City Parkeringsservice – afviste i to omgange indsigelsen fra LMR Service uden nærmere forklaring. LMR Service har også indhentet en erklæring fra trækkerens vognmandsfirma om, at de var hyret til at arbejde på bilen – og også medsendt dette i en klage til Parkeringsankenævnet. I øjeblikket afventes en endelig afgørelse på klagen.

En del af klagen er også, at Morten Mejdals servicebil er observeret mellem 11.51 og 11.56 – og som dokumentation for p-afgiften er der også taget ”før- og efter”-fotos af servicebilen. Imellem disse to fotos er der dog også taget et billede af et parkeringsskilt, som står et stykke væk – og det er taget halvandet minut efter det første billede af bilen.

 

»Så vagten må have været væk i omkring tre minutter i den tid, bilen er observeret. På tre minutter kan jeg godt have været henne i bilen. Det kan jeg ikke huske, om jeg var, men det er muligt. Og parkeringsvagten kan heller ikke vide det, for bilen holdt godt lukket inde mellem vogntog i de to tilstødende båse på hver side.«

Det er jo bare en parkeringsbøde. Er det ikke nemmest at betale de 795 kroner og så komme videre?

 

»I bund og grund er det ikke jo pengene, det handler om. Men hvis det her er normal praksis, kan man ikke komme og lave service på stedet mere. Og det er en stor forringelse for de vognmænd og chauffører, der benytter stedet, og som sparer en masse tid ved at få lavet service, mens bilen alligevel holder der. Der er mange servicevogne, også fra lastbilmærker, som bruger stedet,« forklarer Morten Mejdal.

 

LMR Service har også kontaktet Skandinavisk Transport Center i Køge og fået at vide, at man vil tage sagen op på et senere møde.

Opdateret 11. juni:

Lastbil Magasinet har kontaktet City Parkeringsservice med en række spørgsmål til selve bødesagen, samt spørgsmål af generel karakter om deres regler for bødeudskrivning. City Parkeringsservice ønsker henvendelser fra pressen via mail - og i svaret på Lastbil Magasinets henvendelse oplyser City Parkeringsservice om Lastbil Magasinets spørgsmål:

»Denne mail behandles ikke.«

 

Lastbil Magasinet har desuden kontaktet Skandinavisk Transport Center for en kommentar til sagen.

Læst i alt:

1532 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke