18. september 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

Flere bliver uddannet chauffør

Flere bliver uddannet chauffør

18. september 2019 - 01:44

I løbet af fire måneder fra marts til juni i år var der 268 lærlinge, som begyndte på vejgodstransportuddannelsen. I samme periode var der 172, som forlod uddannelsen – hovedparten med et svendebrev. Det er et godt tegn, lyder det fra ATL i en nyhedsmail.

 

I slutningen af juni var 714 lærlinge tilknyttet vejgodstransportuddannelsen. Men det er et øjebliksbillede. Der er hele tiden lærlinge, som kommer til eller forlader uddannelsen, fortæller Mogens Ellgaard-Cramer, der er uddannelseskonsulent hos Transporterhvervets Uddannelser (TUR).

 

»Derfor er det svært at sammenligne tallene fra måned til måned. Men det er positivt, at der kommer flere til, end der forlader uddannelsen,« siger han.

 

I de senere år er der blevet gjort en indsats for at få flere unge til at uddanne sig til chauffører. Job i transport-kampagnen har besøgt hundredevis af skoler for at fortælle om arbejdet på landevejen. Der er lavet kampagner på de sociale medier, og ATL har indført en lærepladsgaranti.

»Det er et godt tegn, når der nu kommer flere ind på uddannelsen, end der går ud. Det tyder på, at indsatsen er begyndt at virke. Hvis vi har knækket kurven, er det godt nyt for branchen,« siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Læst i alt:

538 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger