25. september 2019 - 10:17

App linkNu på Google Play

Flere kvinder tager kørekort til lastbil

Flere kvinder tager kørekort til lastbil

25. september 2019 - 10:17

Transportbranchen mangler stadigvæk chauffører. I Sverige oplever de en ny tendens, som kan ændre på dette. Flere og flere kvinder er nemlig begyndt at vælge en transportuddannelse. Samme tendens ser man hos Dekra i Danmark, hvor de oplever en markant stigning i antallet af kvinder, der tager lastbilkørekort.

 

En undersøgelse om rekrutteringsbehovet i transportbranchen udarbejdet af TYA, Transportfagenes Erhvervs- og Arbejdsmiljøråd i Sverige viser, at de ligesom Danmark får stor mangel på chauffører i fremtiden. Men det ser ud til, at Sverige har knækket koden til at få kvinder til at vælge en transportuddannelse. Her udgør kvinderne nu 25 procent af eleverne på chaufføruddannelsen.

 

Den samme tendens spreder sig til Danmark. I 2018 udgjorde kvinderne 6,8 procent af alle kursister på Dekras kursus til lastbilchauffør. Det er næsten syv gange så mange som i 2016, hvor kun ca. 1 procent af de nyuddannede lastbilchauffører var kvinder.

Ifølge Dekra skyldes den positive udvikling et øget fokus på at tiltrække kvinder til transportuddannelserne. De har blandt andet gjort nye tiltag såsom kvindedage og lavet spørgeskemaundersøgelser.

»Jo flere kvinder, der tager lastbilkørekort, jo klogere bliver vi på, hvordan vi som branche kan blive endnu bedre til at tiltrække kvinderne og dermed reducere chaufførmanglen. Hvis der var lige så mange kvindelige lastbilchauffører, som der er mandlige lastbilchauffører, ville vi ret hurtigt komme den udfordring til livs,« siger Dekras administrerende direktør, Peter Laursen.

 

I dag er kun 1,5 procent af alle danske lastbilchauffører kvinder.

 

Ifølge Peter Laursen er det vigtigt, at branchen lytter til, hvorfor kvinderne tager lastbilkørekort, og hvad de synes om chaufførjobbet.

Læst i alt:

2007 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger