5. april 2022 - 01:44

App linkNu på Google Play

Flygtninge og indvandrere lærer fag og sprog via Tradium

Flygtninge og indvandrere lærer fag og sprog via Tradium

5. april 2022 - 01:44

At begynde en tilværelse i et nyt land kan være en stor udfordring. Især det at lære et nyt sprog sker ikke over natten. En af måderne til at opnå dette er, at være en del af det lokale arbejdsmarked.

 

Men når man stammer fra et andet land, så er det ikke altid lige let at finde fodfæste her. Derfor har Tradium arbejdet sammen med kommunerne Randers og Norddjurs om forskellige uddannelsesforløb målrettet flygtninge og indvandrere. Her tager de kurser, som kan hjælpe dem til at få job inden for i erhvervsfag. På samme tid får de også trænet deres sproglige færdigheder.

 

På Tradium Ring Djursland i Kolind, har underviserne netop afviklet et kursushold, der har bestået af deltagere med få dansksproglige kompetencer. Kursusforløbet er lavet i samarbejde med henholdsvis jobcentret og sprogskolen i Norddjurs Kommune, hvilket betyder at deltagerne har skulle tilegne sig færdigheder, der kan bruges på arbejdsmarkedet på samme tid med, at de også har modtaget danskundervisning.

Kursisterne stammer overvejende fra Østeuropa og har modtaget undervisning inden for både bygge- og transportområdet. For flere af dem er forløbet derfor en god måde at blive klædt på til at varetage nye opgaver, men også lære nye metoder inden for områder, de allerede kender til.

For nogle kursister har det været helt nyt at skulle prøve kræfter med bygge- og transportbranchen.

 

- Vi har lært en del dansk på kurserne. Det kan være svært, men det hjælper os til at finde jobs. Både inden for byggebranchen eller i mit tilfælde som buschauffør, fortæller kursisten Mircea-Dorel.

Læst i alt:

345 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger