8. september 2021 - 01:45

App linkNu på Google Play

Flyttebranchen har akut behov for arbejdskraft

Flyttebranchen har akut behov for arbejdskraft

DMF-formand Lasse Ødum aflægger sin beretning under lørdagens generalforsamling.

8. september 2021 - 01:45

Der er igen kommet fuld gang i landets flyttebiler, efter at corona i en periode satte en brat stopper for alle former for flytninger.

 

- Men i dag mangler branchen i den grad kvalificeret arbejdskraft, sagde formanden for Dansk Møbel Transportforening Lasse Ødum på foreningens generalforsamling i København lørdag 4. september.

 

- Corona har sat sit præg på flyttebranchen. De fleste medlemmer er – indtil nu – kommet gennem første bølge med skindet på næsen, men der er også medlemmer, som i en periode har oplevet et brat fald i aktiviteten. Nogle medlemmer har været ramt hårdt, når enkelte store kunder enten er lukket, eller har skåret aktiviteter væk, og så er der lige pludselig også mindre at køre med, sagde Lasse Ødum.

Formanden bemærkede, at i en periode med stor økonomisk usikkerhed har boligsektoren opført sig mere end mærkeligt. Både på ejer- og lejersiden er boligmarkedet gået mere eller mindre amok – og så skal der flyttes, hvad flere af medlemmerne oplever i en hektisk dagligdag med stigende efterspørgsel.

 

- Vi er nu tilbage i en situation, hvor vores største udfordring er at kunne tiltrække tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft, og dén tendens bliver sikkert blot værre i tiden der kommer. Flytte- og transportbranchen er ikke den eneste branche, der er ude efter de dygtige medarbejdere, og så ved vi godt, hvad der kommer til at ske: Lønpresset vokser, medarbejdere bliver fristet af nye udfordringer, og vi har et problem, sagde Lasse Ødum.

Han tilføjede, at corona har været særligt udfordrende for DMF-medlemmer, der skulle løse opgaver i udlandet, hvor det ikke altid var tydeligt, hvad de måtte, og hvad de ikke måtte, ligesom flere lande havde forskellige restriktioner, man skulle forholde sig til.

Læst i alt:

337 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger