7. juli 2020 - 21:33

App linkNu på Google Play

Fødevarestyrelsen optrapper kontrol af dyretransporter

Fødevarestyrelsen optrapper kontrol af dyretransporter

7. juli 2020 - 21:33

Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen rengøringsstandarden på mere end 300 vogntog. Indsatsen skal forebygge, at lastbiler tager svinepest og mund- og klovesyge med ind i landet, oplyser styrelsen.

 

Transportvirksomheder har ansvar for, at deres lastbiler bliver gjort grundigt rene og desinficeret, efter de har kørt med svin og kvæg. Grunden er, at beskidte lastbiler risikerer at slæbe alvorlige dyresygdomme som afrikansk svinepest og mund- og klovesyge med ind i Danmark eller til andre lande. Sker det, bliver konsekvenserne tab af eksportindtægter for milliarder, lyder det i meddelelsen fra Fødevarestyrelsen.

 

For at forebygge smittespredning kontrollerer Fødevarestyrelsen derfor fra september og til april, om rengøringen af de mange lastvognstog lever op til reglerne. Tilbage i 2018 kontrollerede Fødevarestyrelsen også omkring 300 lastbiler. Dengang viste kontrollen, at 4 ud af 10 lastbiler ikke var tilstrækkelig rengjort og desinficeret til helt at kunne eliminere risikoen for spredning af fx afrikansk svinepest.

»Vi har allerede haft god en dialog med vognmandsbranchen om udfordringerne og rykker nu ud med information til både transportører og importører af svin og kvæg om vigtigheden af, at biler, fodtøj og udstyr er rengjort og desinficeret ordenligt. Fra september starter så selve kontrolkampagnen,« siger kontorchef og dyrlæge i Fødevarestyrelsen, Camilla Brasch Andersen.

 

Læst i alt:

550 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger