12. april 2019 - 13:22

App linkNu på Google Play

Førerkort-fusker holdt hvil på politiets p-plads

12. april 2019 - 13:22

Fredag morgen klokken 6 mødte en betjent på arbejde hos Tungvognscenter Øst, der har til huse i Greve, og på parkeringspladsen holdt en lastbil parkeret, som betjenten ikke umiddelbart kendte noget til. Parkeringspladsen bruges normalt til at parkere lastbiler, som færdselsafdelingen har udtaget til kontrol.

 

Betjenten gik derfor hen og bankede på førerhuset, hvor en 52-årig lastbilchauffør fra Hårlev på Stevns sad og fik sig et hvil.

 

Betjenten besluttede sig for at udføre en kontrol af føreren, og det viste sig at være en god ide.

 

»Lastbilchaufføren havde ikke styr på sit førerkort. I lastbilen fandt vi nemlig, at han brugte både sit eget og sin hustrus førerkort, og det er selvsagt ulovligt,« fortæller politikommissær Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Når man som fører, skal køre et køretøj med en digital eller intelligent takograf, skal et førerkort benyttes. På den måde kan politiet se, hvem der har kørt lastbilen hvornår, og dermed om køre- og hviletidsreglerne er overholdt. Hvis en fører benytter to førerkort, kan pågældende køre videre i lastbilen, selvom det egentlig er tid til hvil.

 

»Det er en ganske alvorlig forseelse, at manden har brugt to førerkort. Et førerkort er et personligt dokument, og når denne fører så bruger to kort, kan man mistænke ham for ikke at have overholdt køre- og hviletiderne. Det kan betyde trafikdrab, hvis en chauffør der er for træt sætter sig bag rattet,« siger Henrik Fobian.

Bødepåstanden i en sag som denne er på 54.000 kr. Foruden en sigtelse for overtrædelse af køre - hviletidsbestemmelserne blev lastbilchaufføren sigtet for overtrædelse af straffeloven, da anvendelse af en andens førerkort er en overtrædelse af reglerne om personelfalsk. Sagen vil blive afgjort senere ved et retsmøde.

Læst i alt:

2569 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke