14. december 2020 - 14:08

App linkNu på Google Play

Første etape af udbygningen af Fynske Motorvej åbner onsdag

Første etape af udbygningen af Fynske Motorvej åbner onsdag

Om kort tid lægger Vejdirektoratet den sidste stribe ud på Fynske Motorvej, og dermed er der en tidlig julegave på vej til trafikanterne. 12 kilometer sekssporet motorvej mellem Odense V og Gribsvad på Vestfyn er klar

14. december 2020 - 14:08

Inden jul åbner Vejdirektoratet første etape af motorvejsudbygningen mellem Odense V og Gribsvad. I alt 12 kilometer sekssporet motorvej åbner onsdag morgen 16. december til trafikanterne på den tætbefærdede strækning.

 

- Vi er glade for at nå i mål i år og kunne åbne op i seks spor og med 110 km/t. til glæde for de mange daglige trafikanter på strækningen,siger Robin Højen Madsen, projektchef i Vejdirektoratet.

 

Udover et ekstra spor i hver retning er der kommet en ny bro ved Spedsbjergvej, tre faunapassager er etableret, to tilslutningsanlæg er ombygget, og der er etableret en støjvold ved Skallebølle. Også to samkørselspladser er blevet udbygget, og 12 regnvandsbassiner er enten udvidet eller blevet etableret.

Åbningen markerer afslutningen på første etape af det arbejde, der tog sin begyndelse i maj 2019, da daværende transportminister, Ole Birk Olesen, tog første spadestik på udbygningen af Fynske Motorvej.

 

Det er M. J. Eriksson, der har været hovedentreprenør på udbygningen af Fynske Motorvej og Aarsleff har ombygget Middelfartvej.

 

- Den opmærksomme trafikant vil bemærke, at belægningen ikke er helt jævn. Det sidste slidlag kommer på i forsommeren 2021. Det er ikke optimalt at udlægge asfalt i vinterhalvåret, så den afsluttende opgave venter vi med til temperaturen er højere, siger Robin Højen Madsen.

Næste etape

På Vestfyn mangler strækningen mellem Nørre Aaby og Gribsvad at blive udbygget før der er seks spor hele vejen mellem Middelfart og Odense V.

 

Det projekt er så småt gået i gang med forlængelse af broerne ved de skærende veje og anlæg af en faunapassage.

 

Selve udbygningen af motorvejen går i gang i foråret 2021 og forventes afsluttet med udgangen af 2022.

Læst i alt:

1958 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke