23. oktober 2020 - 01:46

App linkNu på Google Play

Forfatter i flyverskjul: Så må de jo gå i retten

Forfatter i flyverskjul: Så må de jo gå i retten

23. oktober 2020 - 01:46

Rasmus Haargaard

Portrætbogen ”Mr. President – on the road” vakte harme ved sin udgivelse. Bogens indhold er nemlig et falskneri af et langt ”interview” med lastbilchaufføren Remi Erik Bergen (Mr. President), ligesom bogens billeder, heraf mange private fotos, uretmæssigt er anvendt uden tilladelse.

 

Bogens forfatter er Janus Hoffmann. Lastbil Magasinet har dog ikke været i stand til at opstøve Janus Hoffmann, så vi ringede i stedet til forlaget, Hyldebæk Bureau, som drives af Allan Vendeldorf. Han afviser dog at være forlag til bogen.

 

»Jeg har stået for at få den trykt og distribueret og den slags.«

 

Men er det ikke også det, et forlag står for?

 

»Jo, men jeg har ikke været involveret i bogen yderligere. Jeg har bare hjulpet Janus Hoffmann med det praktiske, og der har ikke været noget økonomi i bogen fra min side,« siger Allan Vendeldorf til Lastbil Magasinet.

Er du bekendt med, at bogen har vakt en vis palaver pga. dens indhold, stjålne fotos osv?

 

»Ja, der har været nogle henvendelser forskellige steder fra. Men hvis de mener, der er noget at komme efter, må de jo tage sagen i retten,« siger Allan Vendeldorf.

 

Allan Vendeldorf lover herefter at hjælpe Lastbil Magasinet med at formidle kontakt til forfatteren, Janus Hoffmann. Vi hører dog aldrig tilbage fra Allan Vendeldorf, som siden den første telefonsamtale – trods adskillige opkald, sms’er og emails – ikke har besvaret en eneste henvendelse fra Lastbil Magasinet.

Forlag eller forfatter?

Allan Vendeldorfs oplysning om ikke at være involveret i bogen – hverken indholdsmæssigt, forlagsmæssigt eller økonomisk – stemmer meget dårligt overens med Lastbil Magasinets oplysninger. Hyldebæk Bureau og Allan Vendeldorf fremstår således som forlag på et udkast til en forlagsaftale, som Allan Vendeldorf fremsendte til Erik Bergen i sommeren 2018 – og i alle officielle optegnelser af bogen ”Mr. President – on the road” (fx de danske biblioteker) er Hyldebæk Bureau angivet som bogens udgiver.

 

Meget tyder også på, at Allan Vendeldorf har været mere end bare forlag til bogen, som har fået økonomisk støtte fra tre organisationer – FDE Fonden, Medie- og Kulturfonden under 3F, samt Frode Laursen. De to førstnævnte har bidraget med 13.000 kr. hver, mens Frode Laursen oplyser at have doneret et ”mindre beløb”.

 

Frode Laursen oplyser, at Allan Vendeldorf er modtager af beløbet. FDE Fonden og Medie- og Kulturfonden under 3F vil ikke oplyse navnet på modtageren – men ifølge Lastbil Magasinets oplysninger er der i begge tilfælde tale om Allan Vendeldorf, og at han i ansøgningerne har angivet sig selv som bogens forfatter.

Svar udbedes

Allan Vendeldorf har i forvejen skrevet og udgivet en række bøger – primært af historisk karakter og fra lokalområdet i Nordsjælland. Allan Vendeldorf står bag forlaget Hyldebæk Bureau, et enkeltmandsfirma som formelt ophørte i 2015, men stadig står som udgiver til forskellige bøger. Derudover forhandler han også bøger online via Facebook-siden ”Min og din boghandel” og er tilknyttet andre forlag.

 

Lastbil Magasinet har som nævnt forsøgt at få Allan Vendeldorf i tale igen og i første omgang fremsendt 16 spørgsmål til sagen. Blandt andet har Lastbil Magasinet – indtil videre uden held – forsøgt at få Allan Vendeldorf til at svare på følgende:

 

- Hvem har skrevet bogen ”Mr. President – on the road”?
- Eksisterer Janus Hoffmann?
- Hvad var begrundelsen for at udgive en bog om Erik Bergen imod hans eget ønske?
- Fortryder du at have udgivet bogen?
- Vil du give Erik Bergen en undskyldning?
- Hvor mange eksemplarer af bogen er solgt?

Læst i alt:

1341 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger