20. september 2019 - 02:35

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Forhøjet gaveafgift rammer på landet

Forhøjet gaveafgift rammer på landet

Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør for DI. Foto: Thomas Arnbo.

20. september 2019 - 02:35

Lars Sandahl Sørensen, næsten nytiltrådt adm. direktør hos Dansk Industri (DI), advarer nu – via DI Business – om, at en forhøjet skat på generationsskifte særligt rammer ”mindre virksomheder, som i forvejen kæmper med at skaffe medarbejdere og penge til investeringer i ny teknologi, digitalisering og grøn omstilling”.

 

Efterlyser enkle regler

De fleste private arbejdspladser, uden for Danmarks større byer, ligger således på en virksomhed, der er enten familieejet eller ejerledet. En ny analyse fra DI viser således, at ejerformen giver arbejde til 75 procent af de ansatte på private virksomheder i kommuner, der ligger uden for de større danske byer.

 

Lars Sandahl Sørensen foreslår i stedet, at forhøjelsen af gaveafgiften skrottes.

- Drop forhøjelse af generationsskifteskatten og giv i stedet virksomhederne nogle klarere og enklere regler for betaling af skatten ved generationsskifte, siger direktøren.

 

Han tilføjer:

- Men den absolut bedste måde at gøre det på er at skabe nogle gode, stabile og langsigtede rammer for at investere og skabe job lokalt. Lige nu risikerer vi det modsatte – altså, at man oveni de nuværende meget uklare regler for generationsskiftebeskatning hæver skattesatsen.

Læst i alt:

16 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger