31. oktober 2018 - 10:55

App linkNu på Google Play

Fortsætter efterforskning i Beier-sag

31. oktober 2018 - 10:55

Udlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) i Syd- og Sønderjyllands Politi og øvrige myndigheder fortsætter opfølgningen og efterforskningen for at afklare, om vognmandsvirksomheden Kurt Beier i Padborg har begået ulovligheder i forbindelse med ansættelsesforholdet for en række chauffører fra Filippinerne og Sri Lanka.

 

Tidligt tirsdag morgen gennemførte Udlændingekontrolafdelingen og Arbejdstilsynet et besøg på virksomheden, hvor 26 filippinske og srilankanske chauffører efterfølgende - på frivillig basis - dagen igennem har forklaret om de nærmere vilkår og forhold i forbindelse med deres ophold i Danmark. Det gælder blandt andet deres arbejdsforhold, ansættelsesforhold samt skatte- og boligforhold.

 

Færdige med afhøringer

 

Med i indsatsen var desuden Skattestyrelsen, Aabenraa Kommune samt Brand og Redning Sønderjylland.

 

»Vi er nu færdige med afhøringerne af de udenlandske chauffører, lige som vi er færdige med en ransagning hos virksomheden. Nu skal vi have skabt et overblik over det materiale, vi har, som skal indgå i den videre opfølgning og efterforskning,« oplyser politiinspektør Brian Fussing fra Udlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) i Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Han tilføjer, at politiet fortsat arbejder ud fra en mistanke om, at menneskehandel kan have fundet sted.

 

»Mistanken er fortsat til stede, men det er endnu for tidligt at sige, hvad efterforskningen til sidst vil ende med. Og da der fortsat venter en del efterforskning, kan vi i øjeblikket ikke oplyse yderligere,« pointerer Brian Fussing.

 

Overnatning

 

Center mod Menneskehandel under Socialstyrelsen har sikret, at de udenlandske chauffører er blevet tilbudt overnatning, hvor de ind til nu har boet under meget spartanske forhold på virksomheden Kurt Beiers område.

 

Det er efterfølgende op til de udenlandske chauffører, om de ønsker at forlade Danmark, tage kontakt til deres ambassade eller fortsætte med at arbejde i virksomheden.

 

Udlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi og de øvrige myndigheder har i øjeblikket ikke yderligere oplysninger til pressen.

Læst i alt:

785 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger