23948sdkhjf

Fragtmænd: Svært at få kvinder i bestyrelsen

Det er ikke nemt at tiltrække kvinder til de betydningsfulde bestyrelsesposter i den store fragtvirksomhed, Danske Fragtmænd A/S. Derfor er fordelingen af mænd/kvinder i selskabets bestyrelse 4/0. Det skal der laves om på, og det skal helst ske inden udgangen af 2019. Det er i hvert fald et mål, der er beskrevet i selskabets seneste årsrapport.

Og spørger man administrerende direktør Jørn P. Skov, er der en grund til, at kvinder i den grad er det ”underrepræsenterede køn” i bestyrelsen i det firma, han står i spidsen for.

»I vores del af branchen har det traditionelt været sådan, at det var ejerne selv, der sad i bestyrelsen, og da vi kun har mandlige ejere, så giver det sig selv, hvordan vores bestyrelsessammensætning i det øverste selskab ser ud«, siger han.

28 kvindelige ledere

Det er ingen hemmelighed, at kontorerne på ledelsesgangen i Danske Fragtmænd for størstedelen er besat af mænd.

Men der er de seneste år kommet en del flere kvinder til, så i dag er der 28 kvinder, ud af en samlet lederskare på 145, at finde på ledelsesposter. Blandt andet er økonomidirektøren og indkøbschefen kvinder. Men der kommer flere til, tror Jørn P. Skov, hvad enten det er på ledelsesgangen eller rundt om bestyrelsesbordet.

»Helt overordnet, så tror jeg, at tiden automatisk sørger for at udligne forskellene på, hvor mange mænd og kvinder, der sidder på de forskellige poster. Du ser det jo tydeligt på folkevalgte poster, hvor regeringschefer mange steder i Europa er kvinder. Samtidig ser man også en større andel af kvindelige studerende på “business” studierne, der er fremtidens fødekæde til virksomhedsledelserne. Så inden for en årrække har det problem, som nogle ser det som, løst sig selv«, siger han.

Vælges ud fra kvalifikationer

Det er et af Erhvervsstyrelsens fokusområder, at der skal være en ligelig fordeling mellem mænd og kvinder i de danske bestyrelser. Derfor betyder det også noget for bestyrelsen og direktøren, at Danske Fragtmænd lever op til den målsætning. Og måske er målet med at få kvinder, og gerne to af slagsen i bestyrelsen, inden for overskuelig rækkevidde.  

»I Danske Fragtmænd A/S vælger fragtmændene tre personer blandt sin kreds og Posten Norge vælger i dag to personer. I Posten Norge er både den administrerende direktør og økonomidirektøren kvinder, hvorfor det må forventes, at der kommer kvinder fra den side, hvis de kommer inden for den kommende tid«, siger Jørn P. Skov.

Han synes dog, der er en tendens til, at snakken om køn versus kvalifikationer er løbet lidt af sporet. For ham er det vigtigste nemlig ikke, hvilket køn du er, men hvordan du agerer i det daglige arbejde og hvilke fagligheder, du har med i bagagen. Derfor er alle medarbejdere, hvad enten de er kvinder eller mænd, i fragtvirksomheden valgt ud fra, om de er dygtige. Og intet andet.

»Hos Danske Fragtmænd A/S vælges folk ikke ud fra køn, men ud fra kvalifikationer, når jeg vælger. Ud fra dette vil kønsfordelingen på vores ledelsesniveau formentlig udlignes yderligere de kommende år. Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg synes at kønsdisdkussionen er overdrevet. Jeg kan sige, at kvinderne i vores selskab ikke bliver forskelsbehandlet som følge af deres køn«, slutter Jørn P. Skov.

Info:

Danske Fragtmænd i tal:

- 3.000 medarbejdere.

- 1.600 lastbiler.

- 9 millioner forsendelser årligt.

- 26 fragtterminaler.

- Mere end 200.000 kvadratmeter lagerhotel.

- 40.000 erhvervskunder

(Kilde: Danske Fragtmænd)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063