3. august 2022 - 11:20

App linkNu på Google Play

Fragtmand tog til havnefest for at gøre sig til

3. august 2022 - 11:20

Jakob Bargmann

Hvordan får man de unges øjne op for transportbranchen?

 

Jo, man kan fx tage hen, hvor de unge er – og det kunne være til en af sommerens havnefester.

Og det var så lige netop, hvad den lokale fragtmand Ø.S.G. i Taulov gjorde, da der forleden var den traditionsrige havnefest i Juelsminde.

Her deltog firmaet, der er en del af Danske Fragtmænd-netværket, i festens afsluttende optog med ”Lærlinge-vognen” med det formål at tiltrække nye chaufførlærlinge.

 

- Det er sådan en brugt forvogn, vi har købt, og så har vi gået og fået den lavet lidt i stand, så den er lidt attraktiv. Der er en presenning på med vores logo, og der står også på den, at vi søger lærlinge. Vi havde et par lærlinge med til havnefesten, som kørte bilen, og så stod nogle af chaufførernes børn bagi og kastede vingummi ud til folk, siger Henrik Leander Herum, adm. direktør hos Ø.S.G.

Har I så fået noget ud af at være med. Var der bid?

 

- Det ved vi endnu ikke. Vi har først lige fået den her bil etableret, og så vil vi bruge den i vores lokalområde, hvor vi kører, så folk kan se den og se, at vi søger lærlinge.

 

For tiden er der ti lærlinge hos Ø.S.G.

 

- Det er den størrelsesorden, vi kører med. De er elever i to til tre et halvt år, og vi skal nok løbende have tre nye lærlinge om året. Vi har faktisk lige ansat to kvinder, så det er en stor ting, siger Henrik Leander Herum.

 

Har I andre tiltag på vej?

- Vi ser hele tiden på, hvad vi kan gøre af tiltag. I oktober måned har vi et arrangement, hvor vi skal have nogle folkeskoleelever ind at gå hos os nogle timer og se, hvad vi har med at gøre. Der laver vi nogle opgaver, hvor de prøver at være med til at læsse en bil og planlægge en tur, så de kan se, hvad jobbet indebærer. Det gør vi først i oktober. Vi har gjort det to gange før, og det har været en stor succes, siger Henrik Leander Herum.

 

 

Du kan se en video fra optoget i Juelsminde her.

 

 

Læst i alt:

1775 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke