21. september 2021 - 13:55

App linkNu på Google Play

Hen til kommoden og tilbavs ...: Minister har ikke flertal til at skrotte omstridt vægtgrænse

Hen til kommoden og tilbavs ...: Minister har ikke flertal til at skrotte omstridt vægtgrænse

21. september 2021 - 13:55

Jakob Bargmann

Først stod den til at blive skrottet. Så stod den ikke til at blive skrottet. Så stod den til at blive skrottet. Men nu står den alligevel til at forblive.

 

Nu tyder alt nemlig på, at 11 kilos-reglen for varebiltransportører består. Transportminister Benny Engelbrecht (S) havde ellers ifølge DTL alligevel fundet et flertal i Folketinget for sit forslag om at skrotte 11 kg-reglen for vognmandskørsel i varebiler.

 

Med reglen er varebilvognmænd indtil i dag sluppet for at skulle have vognmandstilladelse osv., hvis de kører med kolli under 11 kg.

Reglen har været heftigt kritiseret af den organiserede del af branchen og været tæt på umulig at administrere ifølge politiet og Færdselsstyrelsen.

Men i et indlæg i Børsen i dag forsvarer ordførerne fra blå blok samt Radikale 11 kg-reglen og siger, at ”det bliver et kaos, hvis 11 kg-reglen forsvinder”.

Og dermed har transportministeren sendt et udkast til et lovforslag i høring om fjernelse af 11 kg-reglen uden at have sikret sig et flertal i Folketinget.

Læst i alt:

1312 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger