12. maj 2022 - 13:34

App linkNu på Google Play

Frode Laursen skar 9% af sin CO2-udledning i 2021

12. maj 2022 - 13:34

Øget brug af alternative brændstoffer og et aktivt valg om 100% grøn strøm på alle lokationer. Det er de væsentligste årsager til, at logistikvirksomheden Frode Laursen i 2021 kunne reducere sin samlede CO2-udledning med hele 9 % og dermed er et stort skridt nærmere målet om en CO2-reduktion på 35 % fra 2020 til 2030.

 

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg er superstolt over, at det er lykkedes at reducere vores CO2-udledning så kraftigt. Det skyldes først og fremmest en stor indsats fra vores medarbejdere og et virkelig godt samarbejde med kunder og leverandører, siger Thomas Corneliussen, adm. direktør i Frode Laursen.

 

Faldet i CO2-udledningen dækker over reduktioner på både transport og lager. I 2021 tredoblede Frode Laursen således kørslen på alternative brændstoffer som HVO-biodiesel, natur- og biogas, og man skiftede til 100 % grøn strøm på alle lokationer. Det betød en CO2-reduktion på 8 % i transporten, mens man på lagerdelen kunne konstatere en reduktion på hele 48 %.

– Vi venter alle på Power-to-X og elektriske lastbiler, men der vi gå en årrække, inden disse teknologier kan implementeres i en skala, så de dækker den tunge transport. Teknologien modnes hurtigt, men den nødvendige infrastruktur og kapacitet har længere udsigter. Mens vi venter, har vi besluttet at investere i andre alternative brændstoffer, for på den måde allerede nu at kunne tilbyde vores kunder en væsentlig nedsættelse af deres CO2-aftryk, fortæller Thomas Corneliussen.

 

2021 var også året, hvor Frode Laursen påbegyndte opførelsen af det første logistikcenter bygget i henhold til virksomhedens ”Green Warehouse Vision”, der har fokus på både at bygge og drifte så bæredygtigt som muligt.

 

- I en tid hvor ydre omstændigheder som stigende gaspriser har gjort den grønne omstilling sværere, har vi hele tiden pilotprojekter i gang for at se, hvordan vi kan transportere mest muligt gods med mindst muligt brændstof. I øjeblikket er vi f.eks. ved at kigge på, hvordan vi kan gøre brug af prøveordningen med dobbelt-trailere, så vi kan transportere mere gods med samme lastbil, siger Thomas Corneliussen.

Læst i alt:

515 gange

Læses i øjeblikket af:

2

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger