15. oktober 2020 - 01:44

App linkNu på Google Play

Frontalkollisioner skal undersøges nærmere

Frontalkollisioner skal undersøges nærmere

15. oktober 2020 - 01:44

Frontalkollisioner er en af de ulykkessituationer, der koster flest liv på de danske veje. Havarikommissionen for Vejtrafikulykker skal nu dybdeanalysere denne type ulykker, så der kan sættes mere målrettet ind for at forebygge dem.

 

I 2019 udgjorde frontalkollisioner 20% af alle dødsulykker (kilde: Vejdirektoratets rapport: Trafikulykker for året 2019). 41 af de i alt 199 dræbte i 2019 døde i frontalkollisioner. Desuden kom 315 personer til skade i frontalkollisioner. Mere end 9 ud af 10 frontalkollisioner med dræbte sker uden for byzone. Undersøgelsen er derfor afgrænset til frontalkollisioner på landeveje.

 

Disse høje tal er på niveau med de foregående år, og det er baggrunden for, at Havarikommissionen nu sætter gang i en dybdeanalyse af denne ulykkestype.

- Vi ser desværre mange af disse frygtelige ulykker på vores landeveje – og det er tankevækkende, når vi ved, at mange bilister føler sig mest trygge på netop landevejene. Trafiksikkerheden er altafgørende, og vi skal gøre, hvad vi kan for at blive endnu klogere på, hvorfor ulykkerne sker, så vi kan forebygge endnu flere i fremtiden, siger transportminister Benny Engelbrecht.

 

Tværfagligt undersøgelseshold


En lang række forhold omkring ulykkerne vil blive nærstuderet af det tværfaglige undersøgelseshold, som består af psykolog, læge, bilinspektør, politi og vejingeniør. Der vil bl.a. blive gennemført interviews af så mange af de implicerede parter og vidner som muligt. En læge vil analysere de forhold, der førte til personskaderne, og ulykkessted og køretøjer vil blive grundigt undersøgt.

I det kommende halve års tid vil Havarikommissionens undersøgelseshold rykke ud til nogle af de frontalkollisioner, der sker. Undersøgelsesområdet udgør et bredt udsnit af landets politikredse med inddragelse af de fleste landsdele.

 

Undersøgelsens resultater forventes at foreligge i 2022.

Læst i alt:

637 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke