23. november 2020 - 12:17

App linkNu på Google Play

Frustreret forhandler: Østeuropæere bruger vores P-plads som værksted

23. november 2020 - 12:17

Jakob Bargmann

Vi har hørt den før; historien om østeuropæiske chauffører, som udfører diverse reparationer og foretager olieskift på lastbilerne rundt om på danske de P-pladser. Særligt har vi hørt om problematikken fra Toldpladsen i Padborg, hvor chauffører og vognmænd flere gange har fortalt, at der er et problem.

Men også hos Titan Lastvogne på Motelvej i Karlslunde mærker de til problemet, og søndag tog salgskonsulent Torsten Rasmussen en chauffør på fersk gerning i gang med at udføre en større reparation på sin lastbil på virksomhedens P-plads.

Torsten Rasmussen er frustreret over at opleve dette uautoriserede værkstedsarbejde lige uden for egne vinduer, men han tænker også på den risiko, der er for forurening af kloakker i forbindelse med eventuelt oliespild.

Han fortæller, at det er et generelt problem med de østeuropæiske biler på parkeringspladsen, og at det nu er anden gang, han snupper én på fersk gerning på virksomhedens plads i gang med at lave uautoriseret værkstedsarbejde.

- Og det foregår alle vegne. Jeg kan jo se, hvad der foregår med lastbilerne rundt omkring på gader og stræder. Der parkerer chauffører fra flere forskellige firmaer på vores parkeringsplads, og jeg vil gerne sætte spørgsmålstegn ved rimeligheden i, at det her foregår i år 2020. Vi gør jo selv rigtig meget ud af at drive en ordentlig forretning med ordentlige forhold, siger Torsten Rasmussen, der tilføjer, at det er store danske speditører, der benytter de østeuropæiske lastbiler, der holder på parkeringspladsen.

- De chauffører, der kommer herop og vil køre vores varer, skal være hjertelig velkommen. Men det skal være på ordentlige vilkår – og uden risiko for oliespild, og hvad der ellers følger med. Jeg kan heller ikke lade være at tænke på, hvor de brugte filtre mon bliver af, siger Torsten Rasmussen og fortæller, at de østeuropæiske chauffører, der bruger parkeringspladsen, intet har med Titan Lastvogne at gøre.

Torsten Rasmussen fortæller også, hvordan han for et par måneder siden oplevede østeuropæiske chauffører, der valgte ”at låne” firmaets rampe – men bare lige havde "glemt" at spørge om lov først.  

Hvor lang tid har det her stået på?

- Det har i hvert fald stået på i et år, og jeg gætter på, at der selvfølgelig foregår mere end bare det, vi ser.

Torsten Rasmussen fortæller også, at han har oplevet chauffører, der er kørt på hegnet eller ind i kundebiler, og at der derudover bliver holdt fest på pladsen i weekenderne.

- Og er de mon klar til at køre morgenen? spørger han.

Ifølge Torsten Rasmussen er P-pladsen på Motelvej egentlig tiltænkt dem, der skal tanke - eller måske spise på den nærliggende MC' Donalds.

- Og holder der én chauffør en nat, så fred være med det, men stedet skal ikke bruges som campingplads.

- For mig handler det her også om, at man ser på tingene som en helhed. Hvorfor skal der altid konkurreres på laveste fællesnævner i denne branche. Jeg ved godt, at det ikke skaber en revolution, at jeg fortæller det her. Men får vi ikke påtalt det her, får vi ikke ændret noget, siger Torsten Rasmussen, som mandag morgen har taget kontakt til Solrød Kommune om sine bekymringer og frustrationer.

Læst i alt:

5059 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke