7. maj 2019 - 14:29

App linkNu på Google Play

FV-2019: Transport skal højt på den politiske dagsorden

FV-2019: Transport skal højt på den politiske dagsorden

7. maj 2019 - 14:29

Statsministeren har udskrevet valg til Folketinget, som bliver afholdt onsdag 5. juni 2019.

 

ITD ser frem til en spændende og intensiv valgkamp, hvor der vil blive arbejdet målrettet på at få sat væsentlige transportpolitiske emner højt på den politiske dagsorden, lyder det i en meddelelse fra brancheorganisationen.

 

»I ITD glæder vi os til folketingsvalget, og vi vil den kommende tid benytte enhver anledning til at få sat højaktuelle transportpolitiske temaer på dagsordenen, så vi kan fastholde politikernes opmærksomhed på transporterhvervets betydning for vækst, beskæftigelse og sammenhængskraft i Danmark,« siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

 

Klima bliver et vigtigt tema i valgkampen, og her bør den grønne omstilling af den tunge transport sikres en central plads i debatten, mener man hos ITD.

»Klimadagsordenen er vigtig for alle, det er den også for den tunge transport, som meget gerne vil bidrage til den grønne omstilling. Desværre er der ingen nemme snuptagsløsninger her. Derimod er der hårdt brug for, at politikerne prioriterer og udstikker retningen, så virksomhederne ved, hvilken vej de skal gå, så de kan foretage grønne investeringer og få sat skub i omstillingen,« siger Carina Christensen.

 

Arbejdsmiljø og arbejdsvilkår bliver også vigtige temaer.

 

»Transporterhvervet skal være attraktivt, så vi kan tiltrække arbejdskraft til faget. Vejgodstransporten beskæftiger omkring 51.000 personer i Danmark, og er et erhverv i vækst. Samtidig står vi står over for store udfordringer, fordi hver anden lastbilchauffør er over 50 år og 15 procent har rundet de 60. Den udfordring skal håndteres, og derfor skal der naturligvis fokus på arbejdsmiljø og arbejdsvilkår,« siger Carina Christensen.

Også regeringens og Dansk Folkepartis infrastrukturplan, som blev præsenteret tidligere på året, bør få markant plads, fortsætter hun.

 

»Regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede i april en flot, visionær og ikke mindst langsigtet helhedsplan for infrastrukturen i Danmark. Den plan er vi oprigtigt begejstrede for, da den meget langt hen ad vejen imødekommer de udfordringer, som transporterhvervet står med. Det gælder ikke mindst den massive og stadigt stigende trængsel på vejene, som hvert år koster virksomhederne og samfundet milliarder af kroner. Derfor skal infrastrukturplanen højt op på den transportpolitiske dagsorden under valgkampen, så vi sikrer, at de ambitiøse projekter – også de mere langsigtede - bliver ført ud i livet efter valget.«

ITD vil i øvrigt opfordre politikerne til, at man efter valget forankrer infrastrukturen i et bredt politisk forlig, der sikrer planen et solidt fundament og gør den langtidsholdbar.

Læst i alt:

433 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger