11. januar 2022 - 01:44

App linkNu på Google Play

Galaktisk fusionsmodel topper i Kina

11. januar 2022 - 01:44

Rasmus Haargaard

Den nye tunge lastbilserie Foton Daimler Auman Galaxy blev for nylig kåret som Chinese Truck of the Year 2022.

 

Prisen som årets kinesiske lastbil gik til Foton i konkurrence med en langsnudet model JAC Gallop V7, som tog andenpladsen i afstemningen blandt juryens ni medlemmer.

 

Den nye Auman Galaxy-serie blev bl.a. fremhævet for sit futuristiske udseende, farvematchende design, komplette og detaljerede interiør og funktioner, som forener æstetik og praktisk anvendelighed. Modellen går også foran med nye LED-forlygter, elektrisk justerbare vindspoilere, et nyt og ungt cockpit-design 12,3 og 10 tommers LCD-skærme, 4-punkts affjedring, fladt gulv, trådløs opladning, 101 cm bred sovekabine, delvis luftaffjedring, automatisk klimaanlæg, luftaffjedret sæde mm. – som alt sammen placerer Auman Galaxy på øverste komforthylde i det kinesiske lastbilmarked.

Vestlig drivline

Den tunge drivline består af en 13 liters Cummins-motor med 580 hk, 12 trins ZF TraXon-gearkasse og integreret retarder.

 

- Lanceringen af Auman Galaxy har sat Auman solidt på sporet i retning af udviklingen af avancerede, højteknologiske tunge lastbiler. Ikke kun effekten og udledningen fra køretøjet er optimeret, men den kommer også i et nyt design og stærkt forbedrede funktioner, som tager hånd om både chauffører og andre trafikanter, ligesom den giver mulighed for at forbedre driftsværdien i fremtiden, udtaler Yu Jing, formand for juryen, om motivationen for at uddele årets hæder til netop Auman Galaxy-serien.

 

Det er tredje gang, Foton vinder prisen. Foton er en statsejet producent af lastbiler, busser og landbrugsmaskiner i Kina, og Foton har i de seneste år integreret europæisk teknologi via joint ventures i samarbejde med bl.a. Daimler Group, Cummins og ZF.

Kåringen af Chinese Truck of the Year (CToY) blev indstiftet af det kinesiske magasin Commercial Vehicle Magazine i 2015. Prisen er indstiftet med støtte fra den europæiske (og i dag globale) organisation International Truck of the Year (IToY), der har uddelt prisen som Årets Lastbil i Europa siden 1977.

Læst i alt:

1102 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger