1. maj 2020 - 13:29

App linkNu på Google Play

Genåbning af erhvervsuddannelser

Genåbning af erhvervsuddannelser

1. maj 2020 - 13:29

Erhvervsuddannelserne er endnu et område inden for uddannelsesområdet, som er en del af regeringens kontrollerede genåbningsplan for Danmark efter COVID-19.

 

Eleverne kan komme i skole, når de har mindre end 1 år tilbage af deres praktikpladsaftale. Det skriver TUR – Transporterhvervets Uddannelser i en nyhedsmail.

 

Børne- og Undervisningsministeriet har meddelt, at genåbning af erhvervsuddannelserne ikke sker på samme måde som arbejdsmarkedsuddannelserne med henvisning til særlige uddannelsesområder. I første omgang genåbnes erhvervsuddannelserne udelukkende for de elever, der har mindre end 1 år tilbage af deres praktik-pladsaftale. Elever, der har lidt mere end et år tilbage, vil kunne starte på skole, når de rammer et års grænsen. Således er der tale om en individuel ordning. Elever i skolepraktik er omfattet af samme regel.

Med genåbningen forventer Børne- og Undervisningsministeriet, at skolerne afholder de afsluttende prøver (svendeprøver) med fysisk fremmøde på skolerne. Elever i risikogruppe kan dog i en periode fortsat være forhindret i fysisk fremmøde. For øvrige elever på hovedforløb skal der fortsat gennemføres nødundervisning.

 

Genåbningen omfatter i første omgang ikke elever på grundforløbet eller afholdelse af grundforløbsprøver. Det betyder, at grundforløbselever ikke kan modtage undervisning ved fysisk fremmøde på skolen, og at skolerne fortsat skal gennemføre nødundervisning.

 

Åbningen af undervisning samt prøveafholdelse skal selvsagt foregå under iagttagelse af Sundhedsstyrelsens rammer, regler og retningslinjer, dette f.eks. i forhold til holdstørrelser, afstande og hygiejneregler.

Læst i alt:

603 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger