19. marts 2021 - 09:40

App linkNu på Google Play

Genåbning: Mandag må lærlingene komme tilbage på skolerne

Genåbning: Mandag må lærlingene komme tilbage på skolerne

19. marts 2021 - 09:40

Landets chaufførlærlinge, der i mange uger har været ramt af restriktioner, kan fra 22. marts vende tilbage til erhvervsskolerne og tage certifikater. Det står klart efter torsdagens politiske aftale mellem regeringen og en række partier om en ekstra genåbning inden påske.

 

I den politiske aftale står der blandt andet, at ”Certifikatfag er i nogle erhvervsuddannelser helt centrale for uddannelsen. Undervisningen er ofte rent praktisk og kan ikke gennemføres virtuelt Derfor gives mulighed for fuld genåbning og fuldt fremmøde for elever, der skal deltage i certifikatfag og for elever i skolepraktik i hele landet.”

 

Dermed er åbnet op for, at blandt andre chaufførlærlinge, der mangler stort kørekort og en række andre certifikater, nu kan komme tilbage og gennemføre denne del af uddannelsen som planlagt.

At eleverne får grønt lys til at vende tilbage glæder direktør i ATL, Lars William Wesch. ATL, DI Transport og 3F Transportgruppen rettede tidligere på måneden henvendelse til undervisningsministeren og beskæftigelsesministeren med en appel om at få åbnet op for transportlærlinge, der mangler certifikater.

 

- Det er en meget positiv nyhed, som rigtig mange lærlinge og arbejdsgivere i transportbranchen har ventet længe på. Det har været umuligt at forstå og forklare, hvorfor lærlinge ikke kunne få adgang til at tage certifikatfag, hvis man iagttog diverse foranstaltninger, mens kursister på AMU hele tiden har haft fuld adgang til at tage kurserne. Og nu havde mange virksomheder nået et punkt, hvor det var umuligt at sætte chaufførlærlingen uden stort kørekort til noget meningsfuldt. Så det er en god nyhed, siger Lars William Wesch.

Læst i alt:

551 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke