12. april 2019 - 01:43

App linkNu på Google Play

- Glædeligt med et lønforslag - men …

12. april 2019 - 01:43

Debatindlæg som kommentar til dette indlæg:

 

Der findes vel ikke et almindeligt tænkende menneske, som ikke mener, at folk skal behandles ordentligt på deres arbejde, og have en ordentlig løn – det gælder uanset, om de arbejder på et slagteri på en byggeplads eller bag ved et rat.

Derfor er det jo også glædeligt, at DA og FH har lagt sig i selen og har barslet med en forslag til en mindsteløn for chauffører, der kører gods i Danmark.

 

Men det står hen i det uvisse, hvordan DA og FH har forestillet sig, at forslaget rent faktisk kan udmøntes. Alle internationale transporter vil jo som udgangspunkt være undtaget, eftersom international landevejstransport og reguleringen heraf er et EU-anliggende, som danske politikere ikke kan bestemme over. Og eftersom cabotagereglerne er en del af denne EU-regulering, så er det svært for mig at se, hvordan det skulle kunne udmøntes i praksis. Det samme gælder – blot med nogle andre EU-regler – for de kombinerede transporter.

Hvis man vender blikket mod Tyskland og andre lande, som har indført mindsteløn for chauffører, har det heller ikke haft nogen nævneværdig effekt, idet disse lande heller ikke kan regulere international landevejstransport. Der er kun én vej frem, hvis der skal skabes ordnede arbejdsforhold, og det er ændringer af EU-forordningerne, der regulerer den internationale transport.

Bernt Clausen
Traæbuen 7
8670 Låsby

Læst i alt:

916 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger