15. marts 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

- God start men halv løsning for ny midtjysk motorvej

15. marts 2019 - 01:44

Regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede torsdag en politisk aftale om en infrastrukturplan, der bl.a. indeholder den sydlige etape af en ny midtjysk motorvej. Aftalen indebærer, at projektet sættes i gang i 2023, mens den nordlige etape ifølge planen skal realiseres efter 2030.

 

»Vi er utroligt glade for, at der nu er politisk opbakning til at sætte det vigtige projekt i gang til gavn for hele Danmark. Og vi håber og tror på bred enighed om ny midtjysk motorvej – uanset udfaldet af det kommende folketingsvalg – for de saglige facts bag projektet taler sit tydelige sprog,« siger formand for Hærvejskomitéen og medlem af regionsrådet for Region Syddanmark, Poul Andersen, i en pressemeddelelse.

»Politikerne fortjener ros for at tænke i en langsigtet løsning for Jyllands-Korridoren, men i samme åndedrag minder vi også om, at det foreløbig kun er en halv løsning. Motorvej E45 og ikke mindst Vejle Fjord-broen har alvorligt brug for aflastning, og vi får først den fulde effekt, når ny midtjysk motorvej er fuldt gennemført.«

 

Poul Andersen minder også om, at Tværforbindelsen fra ny midtjysk motorvej til motorvejsnettet i Trekantområdet vil sikre endnu mere aflastning af trafikken til og fra Fyn og Sjælland.

 

»Tværforbindelsen vil flytte endnu flere biler fra Vejle Fjord-broen og sikre endnu større udbytte af investeringen, så det er vigtigt, at vi også tager den med i politiske drøftelser, når de endelige linjeføringer skal fastlægges,« siger Poul Andersen.

Ny midtjysk motorvej nyder markant opbakning fra stort set hele Jylland, hvor hele 31 borgmestre for nylig rettede en fælles appel om politisk handling for projektet.

Læst i alt:

582 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger