8. februar 2021 - 15:23

App linkNu på Google Play

Godstransport - Nye skærpede krav for indrejse

Godstransport - Nye skærpede krav for indrejse

8. februar 2021 - 15:23

Fra 7. februar 2021 trådte r nye skærpede indrejsekrav i kraft. Disse omfatter bl.a. krav om test og isolation ved indrejse til Danmark. Det oplyser Transportministeriet.

Godstransport anses fortsat som et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark. Personer, der transporterer gods, er derfor som udgangspunkt undtaget fra testkravet i forbindelse med indrejse i Danmark. Dette gælder kravet om forevisning af negativ test 24 timer før indrejse og 24 efter indrejse. Dette er dog med undtagelse af personer, der er bosat i Storbritannien, der fortsat skal kunne fremvise en negativ covid-19 test, der er foretaget højest 24 timer før indrejse.

 

Danske statsborgere, som har fast bopæl i udlandet, og udlændinge, som har fast bopæl i udlandet, vil der fra den 7. februar være krav om isolation efter indrejse til Danmark, når der ikke udføres transportarbejde (det anerkendelsesværdige formål ved indrejsen).

Personer med dansk statsborgerskab eller udlændinge, der har fast bopæl i eller opholdstilladelse til Danmark, der indrejser efter endt godstransport i udlandet, er undtaget kravet om isolation mod forevisning af en negativ PCR-test, der på indrejsetidspunktet er højst syv dage gammel.

 

Godschauffører kan afholde den påbudte isolation i køretøjet, der er anvendt til godstransporten. Isolationen kan afbrydes i forbindelse med udførelsen af erhvervet; ved anvendelse af toilet og badefaciliteter i umiddelbar tilknytning til isolationsstedet; ved indkøb af mad og andre fornødenheder samt ved skift af isolationssted. Der kan højest være to personer isoleret i ét køretøj.

 

Det bemærkes, at det regulære hvil på mindst 45 timer fortsat skal afholdes i overensstemmelse med køre- og hviletidsreglerne.

Særligt for personer med bopæl i Storbritannien, der transporterer gods:
Der gælder fortsat særligt krav om test for personer med bopæl i Storbritannien, der transporterer gods til Danmark. Dette gælder også chauffører, der transporterer gods via vej.

De nye krav er udelukkende rettet mod chauffører, der er bosiddende i Storbritannien, og som transporterer gods til Danmark. Dette er uanset, hvor transporten starter.

 

Ved indrejse anerkendes både PCR-baserede test og antigen-test. Testen må ved indrejse ikke være over 24 timer gammel..

Læst i alt:

893 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke