19. april 2021 - 01:42

App linkNu på Google Play

Grønne vaskehaller vokser

19. april 2021 - 01:42

Demstrup Autotransport vasker mange lastbiler, silobiler og entreprenørbiler indvendigt og udvendigt hver dag, og for tre år siden investerede virksomheden i en ny vaskehal, som renser og genbruger det brugte vand – frem for at bruge nyt drikkevand til hver vask.

 

- Med rensningsanlægget opnår vi både en grønnere profil ved at bruge meget mindre drikkevand samtidig med, at vi sparer vi en del på vandregningen, siger vognmand Preben Hansen.

 

Demstrup Autotransport anslår på tre år at have sparet næsten 657.000 kr. svarende til ca. 17.800 m3 drikkevand.

 

Vognmandsfirmaet er ikke de eneste, der har set værdien i en grøn vaskehal. Hos firmaet Cleantech Aqua, som har leveret vaskehallen til Demstrup, oplever man en vækst i lastvogns- og busfirmaer, der investerer i vaskehallen med genbrugsanlæg.

I Danmark har vi noget af det reneste drikkevand, men skal det forblive sådan, og skal samfundet udvikle sig bæredygtigt, skal spildevandet ses som en ressource frem for et affaldsprodukt. Vi vil stoppe brugen af drikkevand, hvor det er muligt at erstatte det med renset genbrugsvand eller regnvand. Vores anlæg genbruger 100% af det tilførte vand og leverer den samme høje kvalitet af genbrugsvandet hver gang, siger Mogens Rasmussen, direktør i Cleantech Aqua.

Læst i alt:

615 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger