12. oktober 2021 - 01:46

App linkNu på Google Play

Guldager: Vi havde ikke regnet med at vinde en skid

12. oktober 2021 - 01:46

Der var en dansker på sejrsskamlen, da Nordens største og mest prestigefulde truckshow, Nordic Trophy, i weekenden samlede 400 af de ypperste lastbiler og flere tusinde gæster i Mantorp Park i Sverige.

 

Manden der har vundet alskens pokaler og trofæer i tidens løb med sine lækre showbiler, Henrik Guldager, løb nemlig med en flot tredjeplads med sin Volvo FH Art 2.0 i hovedkonkurrencen, da Nordic Trophy delte de eftertragtede priser ud.

 

- Vi havde ikke regnet med at vinde en skid, da vi kørte derop. Det er en speciel bil, det er en ”art-bil”, og hvem kan lide kunst, og hvem kan ikke. Hvis ikke publikum hjælper mig deroppe, så kommer jeg ingen vegne i Nordic Trophy. Det er sådan, reglerne er. Men heldigvis var der nok, er stemte mig ind, siger Henrik Guldager.

Han er en erfaren herre, når det kommer til deltagelse i Nordic Trophy. Og en herre med mange pokaler på kaminhylden. Henrik Guldager er løbet med førstepladsen syv gange i Nordic Trophys hovedkonkurrence og én gang med en andenplads. Derudover har han vundet adskillige pokaler i Nordic Trophys væld af konkurrence-kategorier.

 

I 2016 kom han ind på en andenplads med sin lastbil, Sweet Eye Candy, og der var han mildest talt ikke tilfreds.

 

- Sidst vi var afsted, havde jeg forventet at vinde hele lortet, og så blev jeg nummer to. Da blev jeg skuffet, men i år forventede jeg ingenting og kommer ind på en tredjeplads, og den er jeg mega glad for, siger Henrik Guldager om sin tredjeplads i Nordic Trophy 2021.  

Han har haft nogle vanvittigt travle og sjove dage i Mantorp Park i Sverige sammen med sit hold af chauffører. Da Lastbil Magasinet fanger ham på telefonen, er han tilbage bag rattet og på arbejde. Pokalerne - og dem er der flere af, for Henrik Guldager vandt også tre pokaler i andre kategorier på årets store nordiske lastbilshow - er hjembragt og skal nu på plads sammen med tidligere års pokaler.  

 

- Jeg sad lige og kiggede på dem i aftes. De er flotte, og de står hjemme på bordet nu. Det er længe siden, jeg har fået pokaler, så det var fedt lige at få fire nye på hylden, selvom der står 500 i forvejen. Det bliver man aldrig træt af, siger Henrik Guldager.

Årets førsteplads gik til den finske vognmand Juha Ristimaas og hans Scania S650, der har taget mere end to år at få færdig. Det er en imponerende flot bil med en lige så imponerende trailer. Henrik Guldager mener, førstepladsen og dermed den største pokal gik til den helt rette. Og der var ingen ”dårlig taber”-attitude over den danske vognmand, efter konkurrencens vinder var udråbt.

 

- Jeg føler mig ikke snydt. Han skulle vinde. Han er gået den ekstra mil, og når der er en bil, der er flottere end min, og jeg kan se det med mine egne øjne, så er det fuldt fortjent, og så går jeg over og siger tillykke. Selvfølgelig gør jeg det, siger Henrik Guldager.

Hør et længere interview med Henrik Guldager i Lastbil Magasinets podcast, der udkommer onsdag.

 

Læst i alt:

1057 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger