9. oktober 2019 - 13:46

App linkNu på Google Play

H.P. Therkelsen-sagen: - Hvis der snydes, har det konsekvenser

H.P. Therkelsen-sagen: - Hvis der snydes, har det konsekvenser

Privatfoto

9. oktober 2019 - 13:46

Fire chauffører og en administrativ medarbejder hos H.P. Therkelsen blev tirsdag anholdt for mistanke om cabotage-fusk. To af de fem anholdte blev dog hurtigt løsladt igen.

 

Tirsdag formiddag blev de tre ansatte – to chauffører og en administrativ medarbejder der alle er fra Tyskland – fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Roskilde, hvor sigtelsen lød på dokumentfalsk af fragtbreve. De tre mænd er mistænkt for at have forskellige roller i sagen.

 

De blev alle tre idømt en straksdom. En medarbejder blev idømt 4 måneders betinget fængsel. To chauffører fik 30 dages betinget fængsel. Alle erkendte og modtog dommene.

 

Der er ikke rejst sigtelse mod administrerende direktør, Peter Therkelsen i sagen.

 

»Fordi der ikke det endnu, betyder det ikke, at der ikke bliver det. Indtil videre er en repræsentant for virksomheden sigtet og nu er den videre efterforskning i gang, og det kan ikke udelukkes, at der kommer flere sigtelser,« siger Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Anholdelserne kom efter en aktion mod vognmandsvirksomheden i Padborg tirsdag formiddag, hvor Tungvognscenter Øst i samarbejde med de to andre af politiets tungvognscentre havde fået en mistanke om cabotage-fusk.

 

H.P. Therkelsens biler er hovedsaligt polsk og tysk indregistrerede lastbiler med udenlandske chauffører bag rattet.

Hos H.P. Therkelsen afviser de, at der skulle være sket ulovligheder med fuldt overlæg.

 

»Vi kan og skal overholde lovgivningen, og det forventer vi, at vores medarbejdere gør. Det tror vi også på, at de gør, indtil det modsatte er bevist,« siger Peter Therkelsen.

 

Han er ikke meget for at udtale sig, men vil alligevel gerne åbne lidt op, da han bliver spurgt om stemningen på kontoret i dag.

»Der er en god stemning i dag. Vi har haft et par repræsentanter fra firmaet ovre i retten, og vi er i fuld gang med at gennemgå alle vores egene papirer og procedurer lige nu. Jeg vil gerne være en medspiller, men jeg er afventende og ved ikke ret meget, som det er lige nu, derfor vil jeg ikke udtale mig yderligere,« lyder det fra Peter Therkelsen.

I går udtalte Peter Therkelsen til TV Syd, at ”Det er min klare overbevisning, at vi ikke har brugt falske dokumenter. Vi er i fuld gang med at undersøge, om vi ved en menneskelig fejl har kørt ulovlig cabotagekørsel.”

 

Det har ikke været muligt at få svar fra Peter Therkelsen på, hvordan menneskelige fejl kan være skyld i ulovlig cabotagekørsel, og hvordan det er muligt for ledelsen at overse, hvis der er foregået systematisk cabotagekørsel gennem længere tid.

 

Det er erfarne folk fra tungvognscentrene, der er fagspecialister på hvert deres område, der har gravet i sagen her. Det er, ifølge leder af Tungvognscenter Øst Henrik Fobian, nødvendigt.

 

»Det er et tungt og kompliceret område det her, så det kræver de rette folk at løfte sådan en opgave.«

 

For ham er der ét klart budskab:

 

»Hvis der snydes i vognmandsbranchen, så har det konsekvenser,« siger Henrik Fobian, leder af Tungvognscenter Øst.

Det har ikke været muligt at få en opfølgende kommentar fra hverken Peter eller Mogens Therkelsen omkring straksdommene til de tre medarbejdere.

Læst i alt:

1902 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger