25. august 2021 - 01:45

App linkNu på Google Play

Håndværkere og mekanikere vil køre lastbil

Håndværkere og mekanikere vil køre lastbil

25. august 2021 - 01:45

Antallet af indgåede uddannelsesaftaler er steget med 35 procent på et år. På EUC Lillebælt skyldes udviklingen først og fremmest, at håndværkere, mekanikere og ansatte i social og sundhedssektoren vælger at skifte branche og uddanne sig til lastbilchauffører. Det er en spændende udvikling, mener ATL.

 

Men det handler ikke kun om en enkelt måned med fart på. Der er nu 945 elever, som er i gang med en uddannelse til lastbilchauffør. Det er 21 procent flere end for et år siden, viser beregninger som ATL har lavet på baggrund af tal fra uddannelsesstatistik.dk.

 

- Det er særdeles positive tal. Virksomhederne har brug for de nye medarbejdere, og mange efterspørger flere lærlinge. Så hvis man har lyst til at blive lastbilchauffør, er det bare om at komme i gang med uddannelsen, siger Michael Boas Pedersen, chefkonsulent i ATL med ansvar for erhvervsuddannelserne, i en nyhedsmail.

Henrik Helios, der er uddannelsesleder på EUC Lillebælt, genkender udviklingen. I den seneste tid har han især taget imod elever, som ønsker at skifte branche. Det kan være en håndværker, som ønsker et mindre fysisk hårdt arbejde. Det kan være en medarbejder i for eksempel luftfartsbranchen, som er hårdt ramt af coronakrisen. Det kan være en mekaniker eller en tidligere ansat i social- og sundhedssektoren. Eleverne er typisk mellem 30 og 50 år.

 

- Folk skifter branche mere end de har gjort tidligere, hvis de oplever udfordringer i deres eksisterede arbejde. Tidligere sagde man, at en skomager skal blive ved sin læst, men sådan er det ikke mere, siger Henrik Helios.

Uddannelseslederen beskriver udviklingen på EUC Lillebælt med et stigende antal elever som tilfredsstillende. Der er flere unge, som vælger uddannelsen end tidligere, og flere vognmænd der ansætter lærlinge, inden de starter på grundforløb.

 

Henrik Helios er dog ærgerlig over, at der ikke er flere unge, som vil være chauffører – trods mange års ihærdig indsats for at lokke dem til.

 

- Det er bekymrede, at der stadig ikke er flere unge, der søger ind, siger han.

 

Der er sket en stigning på grundforløb 1, hvor de unge typisk søger ind lige efter 9. eller 10. klasse. Der får de en introduktion til flere forskellige erhvervsuddannelser, og Henrik Helios håber, at flere fra grundforløb 1 vil vælge vejgodstransporten.

Læst i alt:

1519 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger