8. april 2021 - 15:08

App linkNu på Google Play

Hærvejskomité er skuffede: Føler sig fuldstændig overset

Hærvejskomité er skuffede: Føler sig fuldstændig overset

8. april 2021 - 15:08

Regeringen præsenterede i dag officielt sit udspil til investeringer i infrastruktur. Men de mange saglige argumenter for anlæg af Ny Midtjysk Motorvej vælger regeringen fuldstændigt at overse, lyder det fra Hærvejskomitéen.

 

- Jeg betragter jo mine partifæller som fornuftige mennesker, så jeg ser det som ren politisk forhandlingstaktik, at man ignorerer et så oplagt projekt. Det er jo både fagforbund, brancheorganisationer, erhvervsliv og 31 borgmestre, der appellerer kraftigt om projektet, og tallene taler for sig selv, siger formand for Hærvejskomitéen Poul Andersen, medlem af regionsrådet for Region Syddanmark og fhv. MF (S), i en pressemeddelelse.

 

- Der skal selvfølgelig ske udvidelser på motorvej E45, og det har vi støttet hele vejen. Det skal kombineres med en løsning på det langsigtede behov, men regeringen vil i stedet presse endnu mere trafik gennem flaskehalsen på Vejle Fjord-broen. Det var en fejl, jeg selv var med til at begå for Herning-motorvejens linjeføring i min tid som transportordfører, og den fejl skal vi ikke gentage, påpeger Poul Andersen.

- Nu har vi chancen for at vælge den rigtige løsning med Ny Midtjysk Motorvej, som oven i købet har en bedre samfundsøkonomi end de andre foreslåede projekter, der er analyseret med samme regnemodel. Den samlede samfundsrente er så høj som 5,4 pct. for de mest optimale linjeføringer af Ny Midtjysk Motorvej, mens f.eks. 3. Limfjordsforbindelse ligger på 3,5 pct

Læst i alt:

314 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke