16. august 2018 - 01:45

App linkNu på Google Play

- Højere bødestraffe er i orden

16. august 2018 - 01:45

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen og transportordførerne for regeringspartierne og Dansk Folkeparti vil hæve bødeniveauet for busser, lastbiler og påhængskøretøjer med defekte bremser og andre sikkerhedskritiske fejl på eksempelvis hjulophæng og styretøj.

 

Rådet for Større Dæksikkerhed støtter forslaget:

 

»Dækkene er køretøjernes vigtigste sikkerhedsudstyr, og er de ikke i orden, så køretøjets vejgreb er sikret, nedsætter det samtidigt effekten af de andre sikkerhedskomponenter. Så kan eksempelvis bremser være nok så gode, men det hjælper ikke meget, hvis bussen skrider hen over asfalten ved en opbremsning på grund af nedslidte dæk,« siger Volker Nitz fra Rådet for Større Dæksikkerhed.

 

»Vi støtter absolut forslaget, men vil også opfordre til, at politikerne og Færdselsstyrelsen har dækkene med i deres overvejelser, når der skal ses på nye regler i færdselsloven.«

 

Dækrazzia aktioner i samarbejde med politiet

 

Rådet for Større Dæksikkerhed har i en årrække arrangeret Dækrazzia aktioner i samarbejde med Færdselspolitiet, hvor bilisternes dæk fik et nærmere eftersyn ved politiets vejsidekontroller. Her fik man et godt indtryk af tingenes tilstand.

 

»Vores Dækrazzia aktioner i 2012, 2013 og 2014 viste klart, at køretøjernes generelle dækmønster overvejende var i overensstemmelse med lovgivningen, også på de tunge køretøjer. Kører man med ulovlige dæk på de tunge køretøjer, er det noget sjusk og ikke i orden – det er ret let at se, når de er slidt ned,« siger Volker Nitz.

 

Faktisk skal man kun præstere en mønsterdybde på 1,0 mm på køretøjer over 3.500 kg, hvilket ministeren, politikerne og Færdselsstyrelsen burde se på ved samme lejlighed.

»Vi er faktisk det eneste land tilbage i Europa, hvor mindstekravet til dæk ikke er 1,6 mm. Dette, og et krav om vinterdæk om vinteren, som det er tilfældet i landene omkring os, burde man se på ved samme lejlighed, så vi opnår en harmonisering på området,« slutter Volker Nitz.

Læst i alt:

797 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger