29. juni 2021 - 11:53

App linkNu på Google Play

Toiletterne sløjfet: Chauffører må fortsat klemme ballerne sammen

Toiletterne sløjfet: Chauffører må fortsat klemme ballerne sammen

29. juni 2021 - 11:53

Jakob Bargmann

Er du lastbilchauffør, så skal du fortsat berede dig på at holde dig og klemme ballerne sammen, når du kommer væk fra motorvejen og skal træde af på naturens vegne.

Regeringen og et bredt flertal har nermlig mandag middag præsenteret en bred aftale for infrastrukturen mod 2035. Der er mia. til mere asfalt og skinner, men penge til flere toiletter er ikke nævnt med ét ord i aftalen.

 

Det bliver mødt med en opgivende hovedrysten blandt mange af Lastbil Magasinets læsere, der er fortvivlede over manglen på toiletter. Og der er da heller ikke andet at sige til situationen, end at chauffører og vognmand i bogstavelig forstand står med et ”presserende” problem, lige så snart de bevæger sig ud på landevejsnettet, hvor der er langt mellem toiletterne. - Så som lastbilchauffør må du altså fortsat holde dig eller alternativt smutte om bag et træ…

Vognmandsorganisationen ITD var mandag ude med ros af infrastrukturplanen, men manglen på toiletter, og at de ikke er nævnt i aftalen, undrer vognmændenes interesseorganisation.

 

Venstre havde forud for forhandlingerne bebudet, at de ville kæmpe for, at der skulle afsættes 200 millioner kroner til flere p-pladser på rastepladserne langs motorvejsnettet og en opgradering af blandt andet toiletfaciliteterne på rastepladserne langs landevejsnettet - men det er der ikke afsat midler til i den mia-store aftale. 50 mio. kr. er det blevet til til flere p-pladser til lastbilerne.

 

- Overordnet er vi glade for infrastrukturaftalen og tilfredse med, at der nu er afsat 50 mio. kr. til parkeringspladser til lastbiler. Men når det er sagt, så er der et stykke vej op til de 200 mio. kr., der blev talt om til at hæve standarden på rastepladserne og til sanitære forhold, siger politisk chef hos ITD, Henriette Kjær.

- Kampen fortsætter i forhold til at få forbedret forholdene for chaufførerne på rastepladserne, og man skulle da mene, at det var noget, der kunne stå højt på dagsordenen hos regeringen og dens støttepartier. Vi vil blive ved med at fremføre vores synspunkter om flere toiletter og højnet standard.

 

Hun påpeger, at der jo årligt er finanslovsforhandlinger, og der må politikerne ifølge ITD-chefen nu sørge for, at der bliver sendt penge efter flere toiletter.

 

- Det kan kun blive bedre, og det er jo småpenge, vi taler om, i det store billede. Men det er åbenbart ikke noget, der fylder meget i politikernes bevidsthed. Det skulle ikke blive løst i denne omgang, siger Henriette Kjær, som tilføjer, at de manglende toiletter også er et stort problem i jagten på at få flere kvinder til at søge chaufførbranchen.

Parterne er enige om at afsætte en ramme på de i alt 50 mio. kr. til udvidelse af seks rastepladser langs statsvejnettet med henblik på at etablere flere parkeringspladser for modulvogntog og andre lastbiler. Følgende rastepladser udvides: Hylkedal V, Tuelsø S, Øster Løgum V, Tappernøje Ø, Skærup V, Rønninge N.

 

Hos den anden store interesseorganisation for vognmændene herhjemme, DTL, siger adm. direktør Erik Østergaard, at DTL tager det for givet, at indsatsen for flere p-pladser på rastepladserne også omfatter toiletfaciliteter.

 

Infrastrukturaftalen indebærer, at der samlet investeres og igangsættes nye initiativer på transportområdet for 105,8 mia. kr. i perioden 2022-2035. Sammen med de igangværende investeringer, fornyelse og vedligeholdelse udgør investeringerne på transportområdet i alt ca. 161 mia. kr., hvoraf ca. 64 mia. kr. går til veje, ca. 86 mia. kr. går til jernbaner, og ca. 11 mia. kr. går til en række puljer og øvrige initiativer.

Læst i alt:

658 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger