15. februar 2019 - 01:46

App linkNu på Google Play

Hun er en af dem, som branchen hepper på

15. februar 2019 - 01:46

Jakob Bargmann

Den danske transportbranche vil gerne have flere kvinder ind i førerhusene. Længe har man skelet misundeligt til Sverige, hvor hver tiende nyuddannede chauffør er en kvinde. Herhjemme er det godt en ud af 100.

 

Maria Christine Gottlieb fra Horsens er ny lastbilchauffør. Hun har siddet bag rattet siden sommeren 2018. Godt nok har hun ikke taget den lange chaufføruddannelse, men mindre kan også gøre det, og den 31-årige sydøstjyde er meget glad for at have taget det store spring fra en baggrund som pædagogisk assistent til nu lastbilchauffør med fast arbejde hos Svend Munding Transport i Horsens, hvor hun kører både trækker-trailer samt forvogn.

 

Derfor er hun heller ikke bleg for at slå et slag for at få flere kvinder til transportbranchen. Faktisk kan hun kun anbefale branchen til andre kvinder.

 

- Jo, det kan være hårdt

 

»Jeg synes bare, kvinderne skal prøve det. I hvert fald, hvis de også godt kan lide at arbejde selvstændigt. Det her er lige så meget et job som alt andet,« lyder hendes opfordring til det stærke køn.

 

 

Via sit nye arbejdsliv fik Maria Christine Gottlieb godt og grundigt slået nogle fordomme ihjel om lastbilchauffører som nogle dovne, inaktive typer. Hendes egen arbejdsuge består blandt andet af kørsel med sengerammer og distributionskørsel. Jobbet har stillet krav til fysikken, og der er røget nogle kilo af sidebenene, siden hun meldte sig under chaufførfanerne.

 

»Man skal være indstillet på, at det kan være hårdt arbejde. Ja, der findes da nogle hjælpemidler, men der er også tidspunkter med ukurante paller. Da skal du bruge en almindelig palleløfter, og det kan være både tungt og hårdt,« siger hun.

Endnu kører Maria Christine Gottlieb kun indenlands, og hun kommer hjem at sove i egen seng hver dag. Men på sigt vil hun, den dag familielivet tillader det, gerne ligge ude og meget gerne på langtur til udlandet.

 

Du kan læse hele historien Maria Christine Gottlieb i Lastbil Magasinet nummer 3, 2019, som udkommer 5. marts og en uge frem.

Læst i alt:

710 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger