9. november 2020 - 13:39

App linkNu på Google Play

Hurup Thy-chauffør: Jeg vil gerne hjælpe i en svær situation

Hurup Thy-chauffør: Jeg vil gerne hjælpe i en svær situation

9. november 2020 - 13:39

Når man som lastbilchauffør er bosat i en af de syv nordjyske kommuner, der som følge af den muterede coronavirus er lukket ned, så er hverdagen pludselig forandret.

 

Hos vognmandsfirmaet Hurup Thy har de 42 biler, hvoraf chaufførerne på 18 af disse bor i en af de berørte kommuner. Men i weekenden har fem chauffører sovet på hotel og en hos kæresten i Ringkøbing, så de ikke har været hjemme i den berørte kommune, de bor i. For havde de det, er regeringens anbefaling klokkeklar: Bliv hjemme. Men det kan man altså ikke, når man er lastbilchauffør og kører med fødevarer.

 

- Jeg har ikke været hjemme siden sidste søndag, og i weekenden sov jeg på et hotel, så jeg måtte køre mandag morgen. Jeg blev spurgt af min vognmand og fik også at vide, at jeg var i min gode ret til at sige nej. Jeg vil gerne hjælpe i en svær situation, så jeg sagde selvfølgelig ja, fortæller Jesper Ravnborg, chauffør ved N.C. Christensen & Sønner - Hurup Thy.

Lige nu står 12 af bilerne fra Hurup Thy stille. Men der er altså fødevarer, der skalkøres og Jesper Ravnborg kører i dag til Aarhus med varer til Rema 1000 for senere at sætte kursen mod Sjælland. Og det er helt i tråd med regeringens anbefalinger, eftersom han ikke har været hjemme i Thisted, siden kommunen lukkede ned torsdag aften. Derhjemme har Jesper Ravnborg sin hustru og sin fireårige søn.

 

- Det er hårdt ikke at se familien, men det er vilkårene lige nu, siger Jesper Ravnborg. Han håber at kunne komme hjem, når ugen er omme, men han er ikke sikker på, det bliver sådan.

 

- Hvis jeg først tager hjem til Thy, så må jeg jo ikke køre ”ud igen”, så hvis der er mere, der bare skalkøres i næste uge, jamen så må jeg jo se på, hvordan jeg gør det. Om det er en weekend mere på hotel eller hvad, lyder det fra Jesper Ravnborg.

Nedlukningen af de syv nordjyske kommuner er foreløbig frem til 3. december.  

Læst i alt:

7013 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke