13. maj 2019 - 01:45

App linkNu på Google Play

Husk at få dit bevis og din tilladelse

Husk at få dit bevis og din tilladelse

13. maj 2019 - 01:45

Fra 1. juli 2019 gælder der nye krav til både varebilschauffører og varebilsvognmændene. Færdselsstyrelsen udsender derfor en påmindelse om de nye krav, som chauffører og varebilsvognmændene skal have styr på for at fragte gods i varebiler.

 

De nye krav for varebilschauffører indebærer, at chauffører skal gennemføre og bestå en grund- eller efteruddannelse og dermed få et varebilschaufføruddannelsesbevis (VUB). Erhvervede rettigheder, det vil sige adgang til efteruddannelseskursus i stedet for deltagelse i grunduddannelseskursus, skal være anerkendt inden den 1. juli, hvor lovændringerne træder i kraft, og dokumentationen skal medbringes af chaufføren.

 

Varebilschaufførbeviset er grønt og kaldes også for VUB. VUB er et bevis på en bestået kvalifikationsuddannelse for varebilschauffører.

 

Varebilschauffører skal have beviset, hvis du:

Kører en varebil som vejer over 2 ton til og med 3,5 ton,

Transporterer gods for fremmed regning og

Kører med gods, der vejer mere end 11 kg per stykgods.

 

Hvis du efter 1. juli 2019 udfører kørsel, der kræver VUB, men ikke har beviset, kan både du og din vognmand straffes med en bøde. Er du selvkørende vognmand, kan du straffes både som chauffør og vognmand. Dokumentation for uddannelse skal medbringes under kørslen.

For varebilsvognmanden betyder de nye krav, at vognmænd skal have gennemført og bestået en varebilsvognmandsuddannelse. Derudover er der krav om en varebilstilladelse, hvilket betyder at varebilsvognmændene skal ansøge om varebilstilladelse til Færdselsstyrelsen. For varebilschaufføren stilles der krav om, at chaufføren skal gennemgå og bestå en grundlæggende kvalifikationsuddannelse.

For så vidt angår ansøgte varebilstilladelser har Færdselsstyrelsen modtaget 1.520 ansøgninger.

 

Uddannelserne skal gennemføres hos et godkendt uddannelsescenter. Der er på nuværende tidspunkt 14 godkendte udbydere i Jylland, 13 på Sjælland og tre på Fyn.

 

Du kan også læse mere om de nye regler på www.varebilskrav.dk. Her kan du læse om, hvilke krav du skal opfylde for at få udstedt et VUB, hvordan du kan få anerkendt dine erhvervede rettigheder, samt hvornår du senest skal have gennemført et efteruddannelseskursus.

Læst i alt:

991 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger