27. januar 2022 - 11:16

App linkNu på Google Play

Hver fjerde skraldemand i København havde 0 sygedage sidste år

Hver fjerde skraldemand i København havde 0 sygedage sidste år

27. januar 2022 - 11:16

Midt i pandemien har en fjerdedel af City Containers skraldemænd i København 0 sygedage.


- Vi gør da et eller andet rigtigt. Folk gør alt, hvad de kan for at kunne passe på sig selv, mens de er på arbejde. Det kan man som leder kun være stolt af, siger Frank Meyer, driftschef for dagrenovation (MSW), City Container CPH.


Men det er slet ikke så tilfældigt, som det måske kan lyde i citatet ovenfor, at sygefraværet er så lavt. Det har Frank Meyer da også tidligere sat ord på.


- Vi er meget inkluderende i vores ledelse. Vi gør meget ud af at fortælle folk, hvorfor vi gør, som vi gør. Vi fortæller også, hvad konsekvensen er, hvis man ikke følger de retningslinjer og aftaler, der bliver udstukket for at passe på hinanden og os selv i hverdagen.

Det er ikke kun det lave sygefravær, der vidner om, at man ”gør noget rigtigt”. Også i fastholdelsen viser det sig hos City Container CPH, forklarer Frank Meyer.


- Vi er gode til at fastholde medarbejdere, og vores ordentlige arbejdsforhold går fra mund til mund. Det betyder, at vi slet ikke behøver at slå ledige stillinger op, når vi leder efter kolleger i MSW. Her får vi minimum en uopfordret ansøgning om ugen.


Lavt sygefravær kræver en aktiv indsats og investeringer
Det meste af det materiel, skraldemændene tømmer, er i dag på hjul, så det er heldigvis blevet lettere at tømme. Ligeledes er virksomhedens skraldebiler blandt andet med fyr i de fleste biler, så skraldemændene kommer ind i en varm bil. Der er også lav indstigning, hvilket minimerer belastningen i hverdagen ved de talrige ind- og udstigninger.


 Men der er stadig steder, hvor skraldemændene henter skrald, i kældre, i baggårde og på tagterrasser.Her er der oftest lifte og slisker til rådighed til at afhjælpe tømningen bedst muligt. Og så er der rystelserne fra brostene, som kan være hårde ved skraldemændenes skuldre.


- Den enkelte medarbejder skal altså være klædt ordentligt på til selv at kunne varetage jobbet på den sikreste måde, med ordentlige processer og moderne materiel. Men som ledelse er det lige så vigtigt for os, at der bliver taget hånd om de ydre påvirkninger. Det sker ved at gå i dialog med relevante beslutningstagere om fx adgangsvejenes vejbelægning på ruterne og forståelse for vores kollegers samfundsgavnlige indsats hos vores medborgere ved fx at deltage aktivt i den offentlige debat, siger Frank Meyer.


Fakta om sygefraværet:
41 medarbejdere, svarerende til 25% af medarbejderne i City Container CPH, har haft 0 sygedage i 2021. I City Container CPH er der pt. 160 medarbejdere inkl. funktionærer, der servicerer 7 ud af Københavns 10 bydele. Tal fra Danmarks Statistik viser, at den gennemsnitslige fuldtidsansatte i 2020 havde lige over 7 sygedage på i den senest opgjorte periode (2020).  

Læst i alt:

592 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke