13. februar 2020 - 01:44

App linkNu på Google Play

Hver tredje cyklist bruger mobilen mens de cykler

Hver tredje cyklist bruger mobilen mens de cykler

13. februar 2020 - 01:44

Øjnene på trafikken og begge hænder på styret! De gode råd ser en del cyklister bort fra, når de kører i trafikken. Hver tredje cyklist mellem 18 og 65 år erkender nemlig, at de meget ofte, ofte eller en gang imellem har den ene hånd på mobilen for fx at læse og skrive beskeder, finde musik, tale håndholdt eller spille spil, mens de cykler. Det viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension.

 

Kigger man på de enkelte aldersgrupper, kan man se, at problemet er størst blandt de 18-35-årige, hvor 54 procent erkender, at de bruger mobilen meget ofte, ofte eller en gang imellem, når de træder i pedalerne. I denne aldersgruppe er der ovenikøbet også 17 % som svarer, at de spiller spil på deres mobil, mens de cykler.

Det viser en ny undersøgelse blandt 836 cyklister mellem 18 og 65 år, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension har gennemført.

 

»Det er bekymrende at se, hvor mange der siger, at de bruger mobilen håndholdt, når de kører på cykel. Ud over at det er forbudt, så er det også risikabelt, da det kan betyde, at man overser en anden trafikant eller for eksempel en kantsten, vælter og kommer alvorligt til skade. Så rådet herfra er læg mobilen i lommen og kør cykel, når du kører cykel,« siger Lisbeth Sahl, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Læst i alt:

501 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger