3. oktober 2019 - 01:43

App linkNu på Google Play

Hver tredje virksomhed tager gerne lærlinge

Hver tredje virksomhed tager gerne lærlinge

3. oktober 2019 - 01:43

En tredjedel af virksomhederne er klar til at ansætte en eller flere chaufførlærlinge inden for det kommende år. Det viser ATL’s medlemsundersøgelse, hvor 302 virksomheder har deltaget. Jo større virksomhederne er, jo mere parate er de til at ansætte lærlinge, lyder det i en nyhedsmail fra ATL.

 

79 procent af virksomhederne med over 100 ansatte svarer i ATL’s medlemsundersøgelse, at de har lærlinge ansat. I de små virksomheder med under 10 ansatte, er det kun 8 procent, der har lærlinge.

 

Der kan være mange grunde til, at virksomhederne vælger ikke at ansætte lærlinge. Nogen svarer, at de mangler kapacitet, andre at det er for dyrt eller at medarbejderne ikke ønsker lærlinge. Men ATL’s direktør Lars William Wesch opfordrer virksomhederne uden lærlinge til at tænke over det en ekstra gang.

»Jeg siger ikke, at det er let at uddanne unge mennesker til gode chauffører. Men hvis ikke vi gør en indsats for at uddanne de unge, kommer vi til at mangle endnu flere chauffører om nogle år,« siger han.

 

De fleste virksomheder får kontakt til de kommende lærlinge gennem erhvervsskolerne. Men i 29 procent af tilfældene er det lærlingen selv, der henvender sig.

Læst i alt:

294 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger