5. januar 2021 - 01:45

App linkNu på Google Play

Industrikæmper i appel om beslutning for Ny Midtjysk Motorvej

Industrikæmper i appel om beslutning for Ny Midtjysk Motorvej

5. januar 2021 - 01:45

- Det handler om vores fælles fremtid, lyder det i forordet til en fælles appel om Ny Midtjysk Motorvej fra en række store danske industri- og handelsvirksomheder. De optræder i en ny infobrochure fra Hærvejskomitéen med erhvervslokomotiver som Arla, Bestseller, Danfoss, Danish Crown, Grundfos og Jysk i spidsen sammen med de to store organisationer Dansk Metal og Dansk Industri. Sammen med en række andre store virksomheder i det midtjyske beder de nu om en politisk afklaring.

 

Det fælles budskab fra de mange virksomheder er klart: Der er brug for en langsigtet løsning for Jyllands-korridoren, så logistikken og adgangen til arbejdskraft ikke sander til i dårlig infrastruktur og trængsel på motorvej E45. Det gælder for eksempel for Grundfos, der fortsat gerne vil udvikle sig fra sin base med hovedsædet i Bjerringbro.

- Det kræver, at vi fortsat kan tiltrække højtuddannet arbejdskraft og levere vores varer. Her spiller bedre infrastruktur en meget væsentlig rolle – både for rekruttering og for fysisk transport af varer via en ny midtjysk motorvej, siger adm. direktør for Grundfos, Poul Due Jensen, i brochuren.

 

Set fra arbejdstagernes side er der også brug for bedre infrastruktur i det midtjyske.

 

- Bygger man Hærvejsmotorvejen, kan man være med til at lette trængslen på E45 og på den måde spare danskerne for tusindvis af ventetimer hver dag. Hvert sekund, mine medlemmer spilder på at holde i kø, kunne de bruge på alt muligt andet, for eksempel at være på arbejde, efteruddannelse eller sammen med deres familie, siger formand for Dansk Metal, Claus Jensen.

I november kom Vejdirektoratet med en anbefaling til både selve projektet og linjeføringen for den sydlige del efter to års analysearbejde og to høringsrunder.

 

- Det saglige beslutningsgrundlag er meget solidt, samfundsøkonomien er rigtig god, og nu forventer virksomhederne at se politisk handlekraft, påpeger Poul Andersen, formand for Hærvejskomitéen og medlem af regionsrådet for Region Syddanmark.

Læst i alt:

1231 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger