17. marts 2021 - 14:36

App linkNu på Google Play

- Manglende cabotage-kontrol har fristet svage danske vognmænd

- Manglende cabotage-kontrol har fristet svage danske vognmænd

Jens Groot, kontorchef FDL. Arkivfoto

17. marts 2021 - 14:36

Kommentar til denne artikel:

 

Frie Danske lastbilvognmænd FDL har siden 2009 for døve politiske øre påtalt problemerne ved cabotage-kørslens manglende kontrolmuligheder, som også har fristet svage ledere i danske vognmandsvirksomheder til blindt at udnytte social chauffør-løndumping i et for dem velkendt hjemmemarked.

 

Følger man bare lidt med i, hvad der sker inden for godstransport på gummihjul, så ved man også, at der er flere sager med prominente personer i samme størrelse på vej, måske endda større sager. Disse sager er grundet lovgivningens kontrolmuligheder tunge arbejdskrævende opgaver for politi og anklagemyndighederne.

 

Når den politisk skabte fragtbrevskarrusel drejer for hurtigt, og cabotage-kontrollen er besværliggjort i en grad, så det kræver flere dages arbejde på politikontoret bare at klargøre første fase af sagen til politianklageren, så er regelsættet for dokumentering bevidst vanskeliggjort i tilpasningsfasen hos embedsmandsvældens spin og lobby.

Det er tankevækkende, at politisk hæderkronede vognmandsvirksomheder fortsat rammer ved siden af potten - flere af dem gentagne gange. Betales bødeforlægget eller deponeres beløbet prompte, undgås en retssag, og muligheden for offentlig opmærksomhed formindskes betydelig.

 

Jens Groot, kontorchef FDL

Læst i alt:

2569 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger