5. februar 2019 - 01:45

App linkNu på Google Play

Intet nyt om chaufførers fartbøder

5. februar 2019 - 01:45

Det er ikke muligt at få at vide, hvor mange bøder der årligt udskrives til chauffører, der kører for stærkt. Det fremgår af et svar på til Folketingets transportudvalg.

 

Det er Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, som har bedt om at få klarhed over omfanget i forbindelse med lovbehandlingen om at hæve hastighedsgrænsen for lastbiler på landevej fra 70 til 80 km/t.

 

Igen er det politiets sagsstyringssystem, POLSAS, som ikke kan levere oplysninger om det ønskede.

 

»POLSAS indeholder ikke en eller flere gerningskoder, der alene omhandler hastighedsovertrædelser begået af lastbiler. Det er derfor ikke muligt ved elektronisk udtræk at tilvejebringe nærmere oplysninger om antallet af bøder, der på årsbasis gives til lastbiler, som overtræder hastighedsgrænsen. Tilvejebringelse af sådanne oplysninger vil forudsætte en ressourcekrævende manuel gennemgang af alle sager om hastighedsovertrædelser,« lyder det i et skriftligt svar fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til transportudvalget.

Læst i alt:

1221 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger