10. november 2021 - 08:44

App linkNu på Google Play

ITD Arbejdsgivers nye toårige overenskomst er godkendt og blåstemplet

ITD Arbejdsgivers nye toårige overenskomst er godkendt og blåstemplet

10. november 2021 - 08:44

Som led i den politiske aftale om ordnede forhold på transportområdet, som et bredt flertal af Folketingets partier indgik i januar 2020, skal alternative overenskomster gennem en godkendelsesproces hos Færdselsstyrelsen, når der sker ændringer i overenskomsten.

 

Da ITD Arbejdsgiver tilbage i foråret fik forhandlet en ny overenskomst på plads med Krifa, har organisationen skullet igennem en ny godkendelsesproces hos Færdselsstyrelsen og Overenskomstnævnet. En proces ,som nu har resulteret i en ny godkendelse af ITD Arbejdsgivers overenskomst med Krifa.

 

- Vores overenskomst blev godkendt af Færdselsstyrelsen i forsommeren, så derfor er vi også glade for - men ikke overraskede over - at vores seneste overenskomst med Krifa også godkendes. Vi kan nu med sindsro fortsætte vores solide arbejde med at tilbyde vores medlemmer en fleksibel og moderne overenskomst til deres ansatte. Gennem hele processen har det været vigtigt for os, at der eksisterer et reelt alternativ til de dominerende overenskomster på området. Den valgfrihed er sikret – også med den seneste afgørelse fra Færdselsstyrelsen. Det er til gavn for hele branchen, at der fortsat er et reelt alternativ til de dominerende 3F-overenskomster, siger Jane Aakjær Madsen, direktør for ITD Arbejdsgiver, i en pressemeddelelse.

Færdselsstyrelsen og Overenskomstnævnet har skullet tage stilling til, om ITD Arbejdsgiver/Krifa-overenskomsten følger et omkostningsniveau for chauffører, der ikke entydigt og væsentligt afviger fra de retningsgivende overenskomster på området. Det vil i praksis sige 3F-overenskomsterne. Efter grundig gennemgang af overenskomstens bestemmelser og satser og på baggrund af udtalelse fra Overenskomstnævnet har Færdselsstyrelsen konkluderet, at overenskomsten opfylder kravene og dermed godkendes.

 

Fornyelsen af ITD Arbejdsgivers overenskomst med Krifa per 1. juli 2021 betyder en lønfremskrivning, som giver 4,75 kroner mere i timen i mindsteløn for blandt andet chauffører og lagermedarbejdere. Da der er tale om en mindstelønsoverenskomst, bliver der lokalt ude på virksomhederne aftalt en personlig løn ud fra medarbejderens kvalifikationer, anciennitet med videre.

- Vi har en moderne og stærk overenskomst, hvor vi bygger videre på den fleksibilitet og de gode rettigheder for medarbejderne, som overenskomsten indeholder. For os har det været vigtigt at holde fast i et reelt alternativ til de dominerende 3F-overenskomster, siger Jane Aakjær Madsen.

 

- Overenskomsten bygger på en høj grad af dialog både lokalt på virksomhederne under overenskomsten samt mellem Krifa og ITD Arbejdsgiver. Overenskomsten giver mulighed for medbestemmelse lokalt for både medarbejdere og ledelse, da der er tale om en mindstelønsoverenskomst, der åbner for lokale forhandlinger om løn og arbejdstid.

Læst i alt:

799 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger