12. marts 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

ITD bejler til kvinderne

12. marts 2018 - 01:44

Af Redaktionen |

Det skønnes, at der i de kommende år vil mangle omkring 2.500 chauffører, og derfor er det vigtigt, at der kommer fokus på at rekruttere nye kræfter til sektoren.

 

Her udgør kvinder en hidtil uudnyttet ressource, og en opgørelse fra Transporterhvervets Uddannelser fra maj 2017 viser, at kun én procent af de nyuddannede godschauffører i Danmark er kvinder.

 

»Skal dette ændres, kræver det, at vi sætter meget mere målrettet ind og får gjort kvinderne opmærksomme på, at chaufførerhvervet også er attraktivt for dem,« siger Trine Schiørring Plesner, chef for ITD Arbejdsmarked.

 

»Der er ingen tvivl om, at vi har en udfordring i forhold til at tiltrække kvinder i transportsektoren, og det synes vi naturligvis er drønærgerligt. Vi så meget gerne, at flere kvinder fik øjnene op for de attraktive jobmuligheder, der er i branchen. Kvinder er præcis lige så velegnede til at køre lastbil som mænd, og der er mange spændende udfordringer i faget. Det skal vi blive bedre til at få kommunikeret ud« siger Trine Schiørring Plesner.

At være chauffør i dag handler ikke bare om at transportere varer og gods fra A til B. Nutidens chauffører løser langt mere alsidige og komplicerede opgaver og skal også have kendskab til regler og digitale løsninger, som erhvervet arbejder med. Det stiller store krav til chaufførernes kompetencer, men gør også erhvervet mere attraktivt og udfordrende. Det er der måske mange kvinder, der ikke er opmærksomme på.

 

At der er efterspørgsel efter kvinder i transporterhvervet bekræftes af uddannelseskonsulent Camilla Kåre Nielsen på Aarhus Tech.

 

»Vi har i øjeblikket en 4-5 henvendelser liggende fra vognmænd i Aarhusområdet, som meget gerne vil have kvinder til deres lærepladser. Desværre har vi slet ikke nogen kvinder på grundforløbet overhovedet, så der er ikke nogen, vi kan sende videre,« siger Camilla Kåre Nielsen.

 

Fakta:

Chaufføruddannelsen varer 3½ år i alt og består af skoleuddannelse fordelt på grundforløb og hovedforløb samt praktisk uddannelse i en virksomhed.

Grundforløb 1 og 2 varer et år, og godschaufføruddannelsen med et speciale varer 2½ år.

Det er muligt at tage praktik i både ind- og udland.

Læst i alt:

558 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger