ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

1. november 2019 - 02:38

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Knap 4000 taget for spritkørsel mindst tre gange

Knap 4000 taget for spritkørsel mindst tre gange

1. november 2019 - 02:38

Næsten 4.000 personer er siden 2009 blevet anholdt og sigtet for spirituskørsel - mindst tre gange.

Det viser nye tal, som DR Nyheder har fået fra Rigspolitiet.

 

Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, ITD, finder spirituskørsel helt uacceptabelt og foreslår, at der i kombination med alkoholpolitik på virksomhederne og digitale løsninger, som alkolåse og alkobomme, også ses på andre tiltag som for eksempel screening og behandling for misbrug samt fælles europæiske regler for området.

 

Menneskeliv

- Det handler ganske enkelt om menneskeliv, og netop derfor skal vi i det professionelle transporterhverv gøre alt, hvad vi kan, for at skabe tryghed og sikkerhed på vejene. For transportvirksomhederne handler det blandt andet om at indføre ordentlige sikkerhedspolitikker med et klart budskab om, at man som professionel chauffør IKKE blander sit erhverv sammen med alkohol, siger Jørn-Henrik Carstens, chef for ITD’s politiske afdeling, der understreger, at det er noget, som transportvirksomhederne allerede har stort fokus på.

 

Herudover bør man også se på andre tiltag, som kan være med til at reducere, og i bedste fald eliminere, alvorlige ulykker forårsaget af spirituskørsel. Det gælder for eksempel alkolåse og alkobomme.

Alkolåse og -bomme

- Teknologi som alkolåse og alkobomme, som man bruger ved færgeterminaler i Sverige, vil også kunne hjælpe til at gøre vejene sikrere. Det er håndgribelige og virksomme løsninger, og vi ved, at flere transportvirksomheder allerede har indført alkolåse i enten hele eller dele af deres vognpark, siger Jørn-Henrik Carstens.

 

Men når det drejer sig om knap 4.000 personer, som gentagne gange er taget for spirituskørsel, vil det også være relevant at undersøge, om der skal andre løsninger til - for eksempel screening og behandling for alkoholmisbrug.

Behandling

- Spirituskørsel skal ikke forekomme, og gentagen spirituskørsel skal slet ikke. Ikke desto mindre sker det, og derfor kunne det være en god ide at se på, om der er brug for at bringe screening for alkoholmisbrug og tiltag målrettet behandling i spil, hvis det er misbrug, der er baggrund for problemerne, foreslår Jørn-Henrik Carstens.

 

Spirituskørsel er også et europæisk anliggende, og trafikken og godstransporten er jo grænseoverskridende. Derfor bør man i EU arbejde tæt sammen med bilproducenter og transportorganisationerne, så man sammen kan få alkoholen helt væk fra det europæiske vejnet.

Læst i alt:

72 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger