ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

14. marts 2017 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Ministermøde i Padborg

14. marts 2017 - 02:50

Brancheorganisationen ITD havde i går eftermiddag besøg af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i Padborg. På dagsordenen var rekruttering af arbejdskraft til transportbranchen, efter at Troels Lund Poulsen for nylig meldte ud, at han vil have mere end 30.000 ledige ind på arbejdsmarkedet.

 

- Knap halvdelen af de nuværende lastbilschauffører er over 50 år, så det var vigtigt for os at få vendt situationen med ministeren, da rigtig mange af vores medlemmer kan se en udfordring for vores branche med at skaffe kvalificeret arbejdskraft på sigt – primært med chauffører, fortæller Carina Christensen, ITD’s adm. direktør.

Fokus på attraktiv branche

For en chauffør er ikke bare en chauffør, de kræver uddannelse, og her kan beskæftigelsesministeren hjælpe til med at løses udfordringen, melder ITD.

 

- Vores råd til ministeren er, at man generelt på hele beskæftigelsesområdet kigger på transportbranchen som et attraktivt erhverv, for der er job at få nu og mange år fremover. Samtidig håber vi, at jobcentrene bliver endnu mere opsøgende i forhold til vores branche, lyder det videre fra Carina Christensen.

Lønforhold

Derudover bevægede den to timer lange samtale sig også ind på aflønningen af chauffører i henhold til kollektive overenskomster i lyset af NORTRA-dommen og bestemmelsen i godskørselslovens paragraf 6, stk.3.

 

- Derfor gennemgik vi baggrunden og status for ITD Arbejdsgiver, og det uhensigtsmæssige i at lovgivning og overenskomster på transportområdet blandes sammen, siger Kim Høi, direktør for ITD Arbejdsgiver.

 

Andre aktuelle emner ved mødet med Troels Lund Poulsen var arbejdet med EU Kommissionens kommende vejpakke, og herunder social sikring, udstationeringsregler og mindsteløn i visse europæiske lande.

Læst i alt:

11 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger