ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

27. juni 2017 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Ny overenskomst

27. juni 2017 - 02:50

Lørdag 1. juli træder den nye overenskomst mellem ITD Arbejdsgiver og Krifa i kraft.

Forhandlingerne har været gode og frugtbare, melder ITD. Den nye overenskomst bygger på den eksisterende aftale, der trådte i kraft i sommeren 2016.

 

Da ITD Arbejdsgiver og Krifa i sommeren 2016 første gang indgik en overenskomst på transportområdet, blev resultatet også en etårig ”smidig og fleksibel aftale, der er et godt alternativ til andre overenskomster på området”.

 

Formand for ITD Arbejdsgiver, ITD’s formand Gert Jakobsen:

- Der har været en rigtig god forhandlingsvilje mellem Krifa og os, og da vores første overenskomst fra 2016 har et meget solidt fundament, så var det naturligt at bygge videre på det. Derfor har forhandlingerne været meget produktive og resultatorienterede, og nu står vi igen med en rigtig god overenskomst for transportbranchen.

Hurtig tilpasning

Den nye overenskomst træder i kraft 1. juli, og parterne har igen aftalt, at aftalen gælder i 12 måneder.

 

Kim Høi, direktør for ITD Arbejdsgiver:

- Det giver rigtig meget fornuft at lave en etårig overenskomst på transportområdet, for der sker hele tiden mange forandringer i branchen, og med en etårig aftale kan vi hurtigere tilpasse og tilrette teksten til nye forhold, vi skal tage højde for.

 

Tværfaglig

ITD Arbejdsgiver glæder sig samtidig over, at den nye aftale igen er tværfaglig, og at den fortsat arbejder med ”stor fleksibilitet”.

 

- Vores overenskomst giver meget medbestemmelse lokalt for både medarbejdere og ledelse, da vi har lavet en mindstelønsoverenskomst. Det åbner op for lokale forhandlinger om løn og arbejdstid, tilføjer Kim Høi.

Læst i alt:

8 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger