ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

8. september 2017 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Positiv begrænsning af det offentlige

8. september 2017 - 02:50

Regeringen har i dag meldt ud, at det skal være slut med unfair konkurrence mellem offentlige aktører og private virksomheder. I deres udspil foreslår de stramninger på en række områder for at sikre, at offentlige aktører ikke stjæler opgaver fra private virksomheder.

 

- Det er yderst positivt, at regeringen nu vil begrænse de offentlige erhvervsaktiviteter. Særligt på affaldsområdet oplever mange af vores medlemmer hård konkurrence, fordi kommunerne i dag har ret til selv at håndtere store dele af både det genanvendelige og forbrændingsegnede affald samtidig med, at de udfører affaldsrådgivning. Det er ikke opgaver, som det offentlige bør varetage. Lad de private virksomheder køre det, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Regeringsudspillet vil også give bedre klagemuligheder og styrket håndhævelse af reglerne om offentlig erhvervsaktivitet, fair prissætning og lige vilkår samt klarere regler og begrænsning af offentlige erhvervsaktiviteter. Alt sammen positivt, men der er også torne i buketten.

 

- Det klinger en smule hult, at regeringen med Finansministeriet i spidsen går til kamp for mere fair konkurrence samtidig med, at der i selvsamme ministerium forhandles om at putte endnu flere skattekroner i PostNord. PostNord er om nogen i direkte konkurrence med private transport- og logistikvirksomheder, så her burde man også sætte en stopper ind omgående, tilføjer Carina Christensen.

Læst i alt:

4 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger